Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Telegdy Ádám ötödik lett 200 háton – napi összefoglaló

2021. július 30. 18:48 // Forrás: MTI
Az úszó Telegdy Ádám 200 méter háton elért ötödik helye volt a legjobb magyar eredmény pénteken a tokiói olimpián.

A Kőbánya SC versenyzője remek úszással rukkolt elő, ugyanis két századdal megjavította egyéni legjobbját, 1:56.15-ös idejével nem sokkal maradt el a negyedik helytől. A dobogóra azonban nem volt esélye, mert a győztes orosz Jevgenyij Rilov, valamint a címvédőként indult amerikai Ryan Murphy, illetve a brit Luke Greenbank kiemelkedett a mezőnyből.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

A másik pénteki döntős magyar, a profi sporttól ezzel az úszásával visszavonuló Cseh László 200 méter vegyesen a hetedik idővel csapott célba. A 35 éves versenyző - aki ebben a számban 2008-ban Pekingben ezüst-, 2012-ben Londonban bronzérmes volt - erősen kezdett pillangón és háton, mellen visszaesett a hetedik helyre és végül itt csapott a célba.

A 200-on olimpiai bajnok Milák Kristóf 100 méter pillangón a második legjobb idővel kvalifikált a szombati döntőbe, ugyanitt Szabó Szebasztián 14. lett. Nem jutott fináléba női 200 háton Burián Katalin, férfi 50 gyorson Lobanovszkij Maxim a 26., 1500 gyorson Gyurta Gergely a 15., Kalmár Ákos a 22. lett.

Kapcsolódó cikk
Kalmár Ákos 22. lett 1500 méter gyorson
Nem jutottak döntőbe a magyarok 1500 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyén: Gyurta Gergely a 15., Kalmár Ákos a 22. helyen zárt a leghosszabb medencés számban pénteken.

A 4x100 méteres férfi vegyesváltó a 13. helyen zárt.

Elkezdődtek az atlétikaversenyek is Tokióban, ahol az öt évvel ezelőtt Rióban bronzérmes súlylökő, Márton Anita alig fél évvel gyermeke születése után 17,59 méterrel 21. lett, így lemaradt a döntőről. Női 800 méteren Bartha-Kéri Bianka a 33., férfi 400 gáton Koroknai Máté a 26. helyen végzett.

Kapcsolódó cikk
Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren
Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

Az evezősöknél Pétervári-Molnár Bendegúz férfi egypárban a B döntőben negyedik, összességében a tizedik helyen zárt.

Két magyar versenyző számára véget értek a vitorlázóversenyek: férfi Laser Standardban Vadnai Benjámin a 18., női Laser Radial Érdi Mária a 13. lett.

A női sportpisztolyosok között Major Veronika 35. lett, míg a női vízilabdázók küzdelmes mérkőzésen 17-13-ra legyőzték Japánt, így biztosították negyeddöntős szereplésüket, és egy lépésre kerültek a csoportgyőzelemtől.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.