2023. június 6.
//
Norbert névnap

Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé

A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.

A koronavírus miatt egy év szünet után Boróka királyné és Habakuk király fesztiválnyitó ceremóniájával, valamint a Vaskakas Bábszínház Ilók is Mihók bábelőadásával indult el péntek délelőtt a most első alkalommal háromnaposra szervezett ingyenes (támogatói jegy: 500 Ft) Kabóciádé Családi Fesztivál a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Mint ahogy a július eleji beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők idén úgy alakították a fesztivált, hogy a legkisebbektől a szülőkig mindenki találjon magának való programot a kínálatban. Erről beszélt Hegedűs Barbara alpolgármester is a megnyitón, aki kiemelte, a meseországgá változtatott Sédvölgyben mindenki jól érezheti magát a hétvégén. Elmondta azt is, az önkormányzat kiemelt feladata, hogy veszprémiek ne csak a fesztivál ideje alatt, hanem minden nap érezzék: Veszprém egy család,- és gyermekbarát város.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk királyHegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk király

Idén a fesztivál repertoárjában nagyobb szerepet kapnak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket.

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. Szombat este éjszakai kalandtúrát szerveznek, az idősebbeket idén felnőttsarok várja.

Az idei Kabóciádé részletes programja ide kattintva böngészhető.

A cikkben elhelyezett fotók a pénteki nap rendezvényein készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Különleges helyszínen, a Szent Margit romoknál tartja legújabb bemutatóját a Kabóca Bábszínház június 6-7-én.
Rendkívül színes programmal készül a Bábművészeti Világtalálkozó
Rendkívül színes programmal készül a Bábművészeti Világtalálkozó
A Kabóca Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretén belül vesz részt a Bábművészeti Világtalálkozón, mely huszonnégy ország előadásait kínálja az érdeklődőknek, április kilenc és június harminc között.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Szavak nélkül is szórakoztat
Szavak nélkül is szórakoztat
Rendhagyó produkcióval készül a magyar kultúra napjára a Kabóca Bábszínház.
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap.