Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé

2021. július 30. 23:11
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.

A koronavírus miatt egy év szünet után Boróka királyné és Habakuk király fesztiválnyitó ceremóniájával, valamint a Vaskakas Bábszínház Ilók is Mihók bábelőadásával indult el péntek délelőtt a most első alkalommal háromnaposra szervezett ingyenes (támogatói jegy: 500 Ft) Kabóciádé Családi Fesztivál a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Mint ahogy a július eleji beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők idén úgy alakították a fesztivált, hogy a legkisebbektől a szülőkig mindenki találjon magának való programot a kínálatban. Erről beszélt Hegedűs Barbara alpolgármester is a megnyitón, aki kiemelte, a meseországgá változtatott Sédvölgyben mindenki jól érezheti magát a hétvégén. Elmondta azt is, az önkormányzat kiemelt feladata, hogy veszprémiek ne csak a fesztivál ideje alatt, hanem minden nap érezzék: Veszprém egy család,- és gyermekbarát város.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk királyHegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk király

Idén a fesztivál repertoárjában nagyobb szerepet kapnak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket.

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. Szombat este éjszakai kalandtúrát szerveznek, az idősebbeket idén felnőttsarok várja.

Az idei Kabóciádé részletes programja ide kattintva böngészhető.

A cikkben elhelyezett fotók a pénteki nap rendezvényein készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából Kabóca Bábszínház Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából A Kabóca Bábszínház jótékonysági felhívása sikeresen lezajlott, veszprémi magánszemélyek és szervezetek segítségével száz kisgyermek kapott bérletet a bábszínházba. 2024. január 7. 0:58 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től. 2023. október 17. 12:40 Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Kabóca Bábszínház Lelebeg, majd felemel az idei Kabóciádé Péntek délután kezdődött e a jubileumi 30. Kabóciádé családi fesztivál a Veszprémvölgyben. Az ikonikus veszprémi programsorozat folytatva az elemek sorát, idén a levegőre építkezik programjaival, amelyben a bábszínház mellett a cirkuszművészet is komoly hangsúlyt kap, persze mindezt úgy, hogy leginkább a gyermekek élvezzék.   2023. július 29. 0:02

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.