2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

''De nehéz az iskolatáska...'' vagy mégsem?

2021. július 29. 11:51

A Veszprémi Családsegítő Központ látóterében mintegy 350 olyan család van, akik számára a szeptemberi tanévkezdés  pénzügyileg az egyik leginkább megterhelő időszak, amely nem pusztán egzisztenciálisan, de pszichésen is megviseli mind a szülőket, mind a gyermekeket.

Többszáz családnak minden augusztusban arról kell döntenie, hogy a lakhatásuk megtartásához kötődő közüzemi számlákat fizetik, vagy gyermekeik iskolakezdését finanszírozzák. Ugyan a tankönyvellátás az idei évben minden diáknak alanyi jogon ingyenesen jár, az egyéb felszerelések megvásárlása (táska, tolltartó, füzetek, írószerek, ruházat... stb,) többtízezer forintra rúgó költsége is rendkívüli nehézséget jelent a szerény jövedelmű családoknak.

A Veszprémi Családsegítő Központ tapasztalatai azt mutatják, hogy az év ezen időszakában lényegesen több családnak van szüksége támogatásra, mint akikről tudomásuk van, hiszen sok szülő szégyelli, hogy önállóan nem-, vagy csak komoly nehézségek és lemondások árán képes megoldani gyermeke(i) beiskolázását.

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek nem ritkán iskolai kiközösítés áldozatai kortársaik körében. Szakértők egybehangzó álláspontja szerint az iskolai kiközösítés (történjen az bármilyen okból) a lemorzsolódás egyik legfőbb tényezője.

Korona Vivien magán kezdeményezéséhez Iváncsik Gergő, legendás veszprémi kézilabdázó is csatlakozott. Az akció keretein belül az idei évben mintegy 350 család tanévkezdését segítheti minden olyan veszprémi lakos, aki a kijelölt gyűjtőpontok valamelyikén a lehetőségeihez mérten megvásárolt tanszerek adományozásával felkarolja az érintett családokat. A kezdeményezéshez már veszprémi Continental is jelezte csatlakozási szándékát, a jó ügyért tett összefogás így válthat egy - egy munkahelyi kollektíva közösségformáló erejévé is.

A jótékonysági esemény Facebook-eseménye egy kattintással elérhető ezen a linken, ahol még több információt találnak az akcióról.

vehir.hu

További cikkek

Kedvezményes állatkerti belépő az állatok világnapján
Kedvezményes állatkerti belépő az állatok világnapján
2021. október 4-én, az állatok világnapján a Veszprémi Állatkertet minden látogató 500 forintos belépő áron tekintheti meg - jelentette be Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő.
Még most sem késő csatlakozni a közösségi tervezéshez
Még most sem késő csatlakozni a közösségi tervezéshez
Több ezren vettek részt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával az Agóra kulturális központ lebonyolításában megrendezett I. Jutasi Piknik és Olimpián. A hagyományteremtő szándékú rendezvényen az EKF munkatársai is ott voltak, hogy az itt lakókat bevonják a fejlesztési tervek kialakításába. A közösségi tervezés még három héten át, három helyszínen folytatódik, így a lakókörnyezet alakításába aktívan beleszólhat minden Jutasi lakos.
Megemlékezések az aradi vértanúk napján
Megemlékezések az aradi vértanúk napján
Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatása
Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatása
Hősökkel és Sub Bass Monsterrel búcsúzik a nyár a lakótelepen
Hősökkel és Sub Bass Monsterrel búcsúzik a nyár a lakótelepen
Vasárnap egész napos családi programokat és koncerteket is szerveznek a Jutas-lakótelepen több helyszínen is. A szervezők gasztronómiai, sport, ügyességi színházi és zenei programokkal is készülnek.