2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Rekordszámú előnevezés a Balaton-átúszásra

A hetek óta tartó igazi nyári időjárás meghozta a részvételi kedvet Magyarország legpatinásabb és legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport eseményére.

Soha ennyien – összesen több mint 8600 fő – regisztrált a tervek szerint július 31-én, szombaton sorra kerülő 39. Lidl Balaton-átúszás három versenyszámára az ország 810 településéről – olvasható a szervezők keddi közleményében.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett. A tavaly debütáló 2,6 km-es féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei újdonság Balaton-áthúzást – a Révfülöp- Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot – majd’ 300 fő szeretné teljesíteni.

A rendezvény július 31-i biztonságos lebonyolításáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével a szervező bizottság július 29-én csütörtökön 12 órakor dönt.

vehir.hu