Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

CseppetSem! – A Veszprém Megyei Önkormányzat is támogatja a lakossági használt sütőolajok gyűjtését

2021. július 26. 9:43

Megyeszerte már 62 település részese a 100%-os magyar tulajdonban álló Biotrans Kft. „CseppetSem!” Programjának, melynek keretében térítésmentesen telepítenek lakossági használt sütőolaj és sütőzsiradék-gyűjtő edényeket a településeken.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése támogatja a „CseppetSem!” Programot és kéri az eddig még nem csatlakozott önkormányzatokat, hogy vegyenek részt a környezet védelmét elősegítő új gyűjtési forma települési szintű bevezetésében. Erről támogató döntés is született a megyei közgyűlés legutóbbi, július 8-i ülésén.

A megyében már számos településen zajlanak a helyszínkijelölések és az egyeztetések a szerződésről.

A használt sütőolaj és sütőzsiradék hatalmas károkat okoz a természetben. Jelentős költségekkel jár a szennyvíztisztítóknak a lefolyókon keresztül bekerült olaj és zsiradék kiszűrése a megtisztítandó szennyvízből. Az olaj megtapad a csatornák falán, dugulásokat, ezáltal felesleges költségeket okozva, míg szelektíven gyűjtve biodízel alapanyagként hasznosul.

A „CseppetSem!” Program keretében a gyűjtő cég a települések helyi közösségeit is támogatja, mert az összegyűlt mennyiség függvényében visszatérítést is ad az önkormányzatoknak, így a környezet védelme mellett lokális célok is megvalósulhatnak.

A rendszer már több, mint 1500 gyűjtőponttal üzemel 855 településen. A rendszer megyei bővülésével egy „cseppel” többet tehetünk a környezet védelméért.

A program további részletei a https://biotrans.hu/cseppetsem/ oldalon olvashatók.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.