Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Huszonnégy veszprémi parkolóhelyet őriz a nyugdíjas tanító

2021. július 21. 11:23
Németh Kálmán az Egyetem utcai Penny Market parkolóhelyeiért felel: ha valaki jogtalanul használja azokat, büntetni sem felejt el, hiszen a terület már nem a város tulajdonát képezi.

Olvasóinktól több üzenetet is kaptunk annak apropóján, hogy a veszprémi Egyetem utcán található Penny Markert parkolójában büntetőcsekket kaptak szabálytalan igénybevételre hivatkozva. Utánajártunk, mi állhat valójában a háttérben. Jó hír, hogy a helyi parkolóőr mellett az üzlettől is válaszokat kaptunk a kérdéseinkre.

A veszprémi lakosok huszonnégy parkolóhellyel kevesebbet használhatnak az egyetemi városrészbenA veszprémi lakosok huszonnégy parkolóhellyel kevesebbet használhatnak az egyetemi városrészben

Németh Kálmántól megtudhattuk, napi hat órában dolgozik parkolóőrként a cégnél, amely együttműködik az említett üzlettel. Kálmán már nyugdíjas, így nem esik nehezére nap mint nap Pápáról bejárni Veszprémbe. Az egykori általános iskolai tanító elmondta, néha-néha azért konfliktusba keveredik újdönsült munkája közben.

Huszonnégy parkolóhelyet kell őriznem. Ahogy beáll a gépjármű, máris fotózok, mert onnantól számítva pörög az órája. Értem ez alatt azt, hogy a vásárlás időtartama átlagosan hatvan perc: eddig ingyenes a tartózkodás. Ettől függetlenül, ha valaki több időt tölt bent a boltban, természetesen nem lesz megbüntetve. Nem úgy, mint azok, akik leteszik a kocsit és rögvest más irányba indulnak el...

A Penny kommunikációs osztálya megerősítette Kálmán szavait: a jogtalan használatért büntetés jár, ugyanis a bolt melleti parkolóhelyek bérleti szerződés vagy vásárlás nyomán az üzlet tulajdonát képezik. A befizetendő összeg a tartózkodás idejétől is függ: egy óráért 1000, afölött 2500 Ft-ot kell fizetnie a gépjármű tulajdonosának.

Németh Kálmán hisz a kommunikáció, a kérés varázsábanNémeth Kálmán hisz a kommunikáció, a kérés varázsában

Egyszer sem büntettem meg senkit jókedvemben. Tudom, hogy sok embernek minden forint számít, de a szabályokat be kell tartani. Boldoggá tesz, hogy a környékbeliek többsége fegyelmezett: mindig kommunikálok az emberekkel, akik leparkolnak: így elkerülhetőek a felesleges büntetések, hiszen tudatosul a környékbeli lakókban, hogy az egyetem utcai parkolórész immár magánterület

– zárta Németh Kálmán. Portálunk úgy tudja, a városvezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy a közeljövőben újabb parkolóhelyeket lehessen átadni Veszprémben. Erről a polgármester árult el részleteket számunkra.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.