2023. június 6.
//
Norbert névnap

Újra lesz Kabóciádé!

Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált július 30. és augusztus 1. között a Séd-völgyben.

A fesztivál most először lesz háromnapos, és a szervezők azt ígérik, hogy a hétvége során a legkisebbektől a szülőkig mindenki találhat magának való programot a kínálatban, amelyben az előadások mellett koncertek, táncház és kreatív közös alkotás is szerepel. 

A repertoárban nagyobb szerepet kaptak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum azonban nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott Kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket. Szombaton egy különleges évfordulót is megünnepelhetünk: a Helka tizedik “születésnapján” író-olvasó találkozót rendeznek Nyulász Péterrel. 

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. 

Szőke Kavinszki András, a színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a járvány miatt hosszú ideje nem volt már lehetőség arra, hogy az alkotók és közönségük személyesen, előadáson kívül találkozzon egymással. A kontaktusok hiánya a kicsiknél különösen mély nyomot hagyott, ezért fontos, hogy visszavezessék őket a közösségi életbe. 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Gatyából nem lesz szalonmű?
Gatyából nem lesz szalonmű?
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Megmutatjuk, milyen volt, amikor több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte a Kézfogás című dalt pénteken a Zöld városban.
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Péntek délelőtt a Zöld városban több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével a Kézfogás című dalt, ami a magyarság összetartozásáról szól. Ez volt az országos és határon túli kezdeményezés központi eseménye idén.