Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Újra lesz Kabóciádé!

2021. július 12. 23:13
Huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg a Kabóciádé családi fesztivált július 30. és augusztus 1. között a Séd-völgyben.

A fesztivál most először lesz háromnapos, és a szervezők azt ígérik, hogy a hétvége során a legkisebbektől a szülőkig mindenki találhat magának való programot a kínálatban, amelyben az előadások mellett koncertek, táncház és kreatív közös alkotás is szerepel. 

A repertoárban nagyobb szerepet kaptak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum azonban nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott Kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket. Szombaton egy különleges évfordulót is megünnepelhetünk: a Helka tizedik “születésnapján” író-olvasó találkozót rendeznek Nyulász Péterrel. 

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. 

Szőke Kavinszki András, a színház igazgatója a hétfői sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a járvány miatt hosszú ideje nem volt már lehetőség arra, hogy az alkotók és közönségük személyesen, előadáson kívül találkozzon egymással. A kontaktusok hiánya a kicsiknél különösen mély nyomot hagyott, ezért fontos, hogy visszavezessék őket a közösségi életbe. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Bejelentették a VeszprémFest 2024-es fellépőit. tegnap 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. tegnap 15:00 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.