Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C
2023. december 11. Árpád
Veszprém
4°C

Köszönetet mondtak az egészségügyben dolgozóknak

2021. július 1. 9:33
Semmelweis Ignác születésének 203. évfordulója kapcsán az egészségügyben dolgozókat ünnepelték és jutalmazták a Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban szerdán.

Az ünnepségen Porga Gyula polgármester is köszönetet mondott azoknak, akik a járvány ideje alatt a frontvonalban küzdöttek a veszprémiek életéért és egészségéért. A polgármester elmondta, ahogy a betegségek próbára teszik, tanulásra késztetik és végső soron erősítik az emberi szervezetet, úgy a társadalom szervezetét is próbára tette a járvány, és meg is erősítette: a veszprémiek most már tisztán látják, hogy mennyi mindent köszönhetnek az egészségügyben dolgozóknak. 

Nemcsak a szakmai munkájukért tartozunk köszönettel – jegyezte meg a polgármester –, hanem azért is, mert a legnehezebb napokon, amikor az ismeretlennel néztek szembe, akkor is emberségesek maradtak; akinek egy jó szóra, egy emberi érintésre volt szüksége, az megkapta önöktől.

Töreki-Vörös Ibolya főigazgató a kórház szervezeti működésének átalakításáról beszélt. Mint mondta, az elmúlt évszázad legnagyobb kihívása az volt, hogy megértsük az emberi szervezet működését, felismerjük, hogyan alakulnak ki a betegségek. Napjainkban másféle kihívásokkal kell szembenéznünk: hogyan és miként lehet a tudományos eredményeket a lehető leggyorsabban átvinni a napi gyakorlatba?

Ha nem vagyunk képesek változni, akkor nem tudunk megfelelni a 21. század legnagyobb kihívásainak. Ennek érdekében a következő hónapokban osztályos és intézményi szinten is elindul a közös gondolkodás arról, milyennek szeretnék látni a dolgozók a kórházukat, milyennek képzelik a közös jövőt. Olyan működési struktúrához kell a döntéshozók támogatását kérni, ami a lehető legszélesebb támogatást élvezi – jegyezte meg.

Az ünnepségen főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, valamint díjakat és elismeréseket adtak át számos orvosnak, szakápolónak és a kórház üzemeltetésében fontos szerepet betöltő kollégáknak. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Nobel-díj Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus. tegnap 18:08 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. tegnap 15:55 Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas Bohém adventi kézműves- és designvásár: kedves, minőségi és izgalmas A Kossuth utcai elmaradó karácsonyi vásáron túl is van adventi hangulat Veszprémben, ehhez csak el kellett menni szombaton az ActiCity-hez, ahol 50, valódi minőséget képviselő kiállítóval szervezték meg a Bohém kézműves- és designvásárt szombaton. A vásári programok vasárnap is folytatódnak a környéken. Képriportunkban mutatjuk a szombati legjobb pillanatokat. tegnap 11:10 Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni adventi gyertyagyújtás Felgyúlt a remény gyertyája – advent igazi csodáját a gyermekek arcán lehet látni Az idei hagyományoknak megfelelően szombat este a Szent Mihály székesegyházban meggyújtották az adventi koszorú második gyertyáját. tegnap 0:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.