Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felnőtt korba lép „Mozdulj, Balaton!”

2021. június 28. 19:00 // Forrás: Orosz Ferenc
Immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a nyár egyik legnépszerűbb szabadidős eseménysorozatát. A programokhoz minden korábbinál többen csatlakoztak: három megye 35 településének 40 strandján lesz lehetőség a sportolásra szervezett keretek között.

Az első rendezvényeket július 3-án tartják, a hagyományos nyárzáró sporttalálkozó pedig augusztus 28-án lesz Vonyarcvashegyen.

A közkedvelt szabadidős program az idén lép felnőtt korba, és remek múltat tudhat a magáénak. Az eseménysorozatot 2004-ben, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében indították útjára, és az első évben kilenc település csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezután folyamatosan kapcsolódtak be új strandok, és az idén immár 35 település 40 strandján lehet majd szervezett keretek között mozogni.

A balatoni nyárhoz több mint másfél évtizede hozzátartozó szabadidős rendezvénysorozat 2020-ban is kitűnő évet zárt. A programokra jelentkezők legnagyobb részét a 6-25 év közöttiek tették ki, a hölgyek részvételi aránya pedig 33 százalék volt. Tavaly is szívesen vettek részt a programokon külföldiek, és a helyi szervezők összesen több mint 31 ezer teljesítést regisztráltak, ami ötszázalékos emelkedést jelentett a 2019-es adathoz képest. A legnépszerűbb sportágaknak a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fittgépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is.

Az eszközparkot folyamatosan sikerült bővíteni, az indulás óta eltelt évek során 100 millió forintot meghaladó összegben telepítettek sporteszközöket a részt vevő strandokra. A helyszíneken gondot fordítottak a homokos pályák folyamatos karbantartására és a vízi eszközök időbeni kihelyezésére is. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából tovább folytatódik a strandi sporteszközök fejlesztése, július első hétvégéjén pedig elindul a 2021-es eseménysorozat. 

A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 3-tól augusztus 21-ig minden szombat délután, valamint további egy, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A javasolt kezdési időpont 14 óra lesz majd, de sok függ majd az időjárás alakulásától is. A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket egyébként bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken, új belépőként pedig Balatonkenese és Balatonudvari csatakozott a programsorozathoz. 

A nyár az immár hagyományos a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 28-án, amikor összemérik majd ügyességüket egymással a strandok csapatai. A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja, a www.mozduljbalaton.hu közöl.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.