Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Országos elismerés a veszprémi gyermekgyógyásznak

2021. július 3. 16:20 // Forrás: veszprem.hu
A Magyar Gyermekorvosok Társasága éves nagygyűlésén, Pécsett vehették át a szervezet éves elismeréseit a kitüntetettek. A díjazottak között veszprémi gyermekgyógyász is van.

Idén veszprémi gyermekgyógyász, dr. Szabó Éva főorvos, a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati centrumának vezetője is elismerésben részesült, aki – dr. Póta György csepeli házi gyermekorvossal együtt – Bókay János-emlékéremet vehetett át a szakmai rendezvényen.

Az ünnepélyes emlékülésen nemcsak a „hagyományos” díjakat osztották ki a gyermekorvoslás területén kimagasló munkát végző szakemberek között, hanem egy újat is alapítottak: az Oláh Éva-emléktollat, amit a szakmai folyóiratban megjelent legjobb esetismertetés első szerzője – idén  dr. Elmont Beatrix – vehetett át.

A Schoepf-Merei-emlékérmet dr. Tulassay Tivadar gyermekgyógyász, a Semmelweis Egyetem korábbi rektora, professzor emeritus kapta. A gyermekorvoslás területén kifejtett magas szintű tudományos tevékenység elismeréseként Kerpel Fronius-díjat vehetett át dr. Reusz György gyermekgyógyász, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.