2022. július 6.
//
Csaba névnap

Hatékony munkavégzés a covid idején

A munkaerőpiac helyzetéről, a home-office hatékonyságáról és a koronavírus alatti nehézségekről beszélt Maczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadó. Szó esett a jövőbeli kilátásokról, hogy miben változott meg a pandémia előtti munkarend

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a covid-helyzet előtt is voltak kísérletek különféle alternatív munkavégzési módokra, főleg a multinacionális cégeknél. Állítása szerint 2 évvel ezelőtt a legnagyobb feladatot az jelentette, hogy a pályakezdő munkavállalókat az országban tartsuk. Ezt a covid teljesen felülírta és a zavartalan üzemmenet fenntartása vált a legfontosabb feladattá.

„A covid gyökeresen átírta az eddigi szokásokat.”

Ennek az újonnan kialakult helyzetnek megoldásaként a home-office szolgált. A nagyobb cégek alkalmazottai és irodai dolgozók könnyebben vették ezt az akadályt, míg a fizikai szférában dolgozóknál nehezebben lehetett a jelenléti munkavégzést csökkenteni. Számukra e munkavégzési forma mentálisan és fizikálisan is nagyobb megpróbáltatást jelentett.

„Az első hullám után, valami furcsa módon átfordult az emberekben, amikor kezdtek rádöbbeni, hogy nem csak átmeneti dologról van szó.”

Maczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadóMaczkó-Dörnyei Nóra, szervezetfejlesztési tanácsadó

A koronavírus okozta veszélyhelyzetre gyorsan kellett választ adni és ezáltal rákényszerült mindenki, hogy ehhez alkalmazkodjon. A szervezetfejlesztési tanácsadó szerint ez egy érdekes pszichológiai reakciót váltott ki az emberekből, amit mindenki másképpen kezelt. Állítása szerint többen otthon kialakítottak irodákat, hogy elkülönüljön a munka és az otthoni lét.

Külön nehézséget okozott a gyermekek otthoni oktatása, amiben a szülőknek is szerepet kellett vállalniuk. A hatékony munkavégzés és az iskola összehangolása nagy kihívás elé állította a családokat, legfőképpen a kisgyermekeseket.

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a home-office egy bizalmi egymásrautaltságot kezdeményezett a szervezeten belül. A munka hatékonysága a lojalitástól és a jó időbeosztástól függ, amihez szükség van egyfajta tudatosságra a munkavégzés tekintetében.

A kialakult pandémiás helyzet multinacionális cégek esetében jó lehetőséget biztosított arra, hogy a hibrid jellegű munkarendet bevezessék. Az open-office rendszer bevezetése nagyobb munkavállalói önállóságot követel, ami egy szabadabb munkarendet eredményez.

A teljesítmény szempontjából kétféle utat különböztethetünk meg Maczkó-Dörnyei Nóra szerint. Az introvertált típusú emberek jobban tudnak fókuszálni, ha otthonról dolgozik, ellenben vannak, akiknek nehézséget okoz, hogy megszűnik a munkaidő kerete, ami könnyen kiégéshez vezethet.

A harmadik hullám végén az emberek fellélegezhettek és elkezdődött a pandémia előtti munkarendbe való visszarázódás. Mindenkiben felértékelődött a valahová való tartozás érzése, ami a karanténban megszűnt. Alapvetően pozitívan állt hozzá mindenki az újranyitáshoz.

Maczkó-Dörnyei Nóra szerint a home-office megismerésének pozitív vetülete van, hiszen sok helyen ez a fajtája munkavégzésnek hatékonyabbnak bizonyult, mint a jelenléti. Emellett felértékelődik a vállalton belüli szervezeti kultúra értéke. Az úgynevezett szervezeti betegségek a kialakult helyzetben kiéleződtek és ezeknek az orvoslása elindult a szervezetekben belül a hatékonyabb munkavégzés érdekében. A szervezetfejlesztők feladatává vált, hogy ezekre a problémákra tudatosan odafigyeljenek és ezáltal a korábbinál sokkal együttműködőbb szervezeti kultúra jöhessen létre.

vehir.hu

További cikkek

Nem a robotokkal, hanem a rugalmatlansággal kell harcolni
Nem a robotokkal, hanem a rugalmatlansággal kell harcolni
A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdéseiről rendezett konferenciát a Veszprémi Akadémiai Bizottság Közigazgatási Munkabizottsága pénteken a Városházán.
A kisgyermekes édesanyáknak kínál rugalmas munkát az új szövetkezeti rendszer, elsőként Veszprémben
A kisgyermekes édesanyáknak kínál rugalmas munkát az új szövetkezeti rendszer, elsőként Veszprémben
Magyarországon újszerű lehetőség nyílt meg a GYES-en, vagy GYED-en lévő anyukáknak arra, hogy rugalmas keretek közt munkát vállaljanak lehetőségeikhez mérten a gyermeknevelés mellett. Mindez elsőként Veszprémben. A Kisgyermekes Északi Szomszédok Szövetkezetet lelkes kismamák hozták létre, hamarosan pedig még több ilyen iroda nyílik szerte az országban.
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian (4,7 millióan) Magyarországon, mint ma és jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.
A legnagyobb siker a közös gondolkodás kialakítása
A legnagyobb siker a közös gondolkodás kialakítása
Bár a munkaerőpiaci helyzet még nem teljesen megoldott, a gazdasági szereplőknek továbbra is nagy szükségük van szakképzett munkavállalókra, mégis sikeres volt a 2016-ban indított Foglalkoztatási Paktum: a partnereknek sikerült közös gondolkodást kialakítaniuk, amely Porga Gyula polgármester szerint a kezdeményezés legfontosabb eredménye.
Álláskeresők segítésére jött létre a Paktum Iroda
Álláskeresők segítésére jött létre a Paktum Iroda
A Paktum Iroda elsődleges feladata a munkavállalók segítése. Meg kell teremteni a megfelelő körülményeket a tanácsot kérő kliensek fogadására. Erről, valamint a négy és fél éves munkájukról, eredményeikről beszélt Benedek Anna a Paktum Iroda vezetője a Veszprém TV közéleti műsorában.