Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Addig bántalmazta volt élettársát, amíg az le nem mondott a közös gyerekükről

2021. június 15. 12:22 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Kényszerítés hatósági eljárásban és kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki gyermeke édesanyjával szemben tanúsított erőszakos, megalázó magatartást – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2014-ben ismerkedett meg a sértettel, aki a férfi által üzemeltetett klubban dolgozott Balatonfüreden. 2015-ben alakult ki közöttük szerelmi kapcsolat és három évig éltek együtt élettársi kapcsolatban, miközben 2016-ban megszületett közös kisfiuk. A gyermek születését követően a férfi agresszíven kezdett viselkedni a nővel, aki 2017. végén egy másik férfihoz költözött.

A vádlott ezek után mindenáron meg akarta szerezni a gyermek feletti kizárólagos szülői felügyeleti jogot, melynek érdekében az erőszaktól sem riadt vissza. Egy alkalommal korábbi élettársát autózni vitte, majd egy előre bekészített harapófogót vett elő, és azzal fenyegette meg a nőt, hogy azzal húzza ki a fogait, ha nem tesz nyilatkozatot, miszerint az új élettársával együtt drogozott.  

A nő eleinte nem volt hajlandó lemondani a gyermeke feletti szülői felügyeleti jogról, ám a férfi többször is bántalmazta, illetve ezzel fenyegette, mire a nő végül a kényszer hatására közjegyző előtt, majd később a bíróság előtt is megtette a lemondó nyilatkozatot. További erőszakkal, fenyegetéssel és bántalmazással a férfi azt is elérte, hogy a nő gyermeke látogatásával is felhagyott.

Az ügyészség a korábbi bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé, egyidejűleg indítványozta a felfüggesztett korábbi, 2 évi szabadságvesztés utólagos végrehajtását is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.