Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

A közös kapocs: Veszprém

2010. március 12. 3:04
Navracsics Tibor csütörtöki ötórai rendezvényén vendégül látta Gulyás Péter világklasszis sportolót, és Ókovács Szilveszter műsorvezetőt.

Dr. Navracsics Tibor fideszes országgyűlési képviselő, a párt parlamenti frakcióvezetője legutóbbi beszélgetős teadélutánján zsúfolásig megtelt a terem érdeklődőkkel. A politikus ismét újságírói szerepkörbe bújva beszélgetett vendégeivel, ezúttal Gulyás Péterrel, az MKB Veszprém KC világklasszis kézilabdázójával és Ókovács Szilveszterrel, a Hír Televízió szerkesztő-riporterével, akik Veszprémhez fűződő legkedvesebb élményeikről, érzelmeikről és munkájuk izgalmairól, kritikus pillanatairól vallottak.

Ókovács Szilveszter gyermekkora emlékeit felidézve árulta el, hogy az a Vác környéki település ahol él, minden apró részletében, az épületeken át a folyóig, Veszprémhez köti és emlékezteti. A Séd völgyében élve, lovassys diákként sok bosszúságot okozott neki a több mint félórás séta a városig. Navracsics elújságolta, hogy hála Brányi Mária képviselőasszony kezdeményezésének ma már kisbusz is jár arrafelé.

Gulyás Péter, az MKB játékosa szerényen és tömören összefoglalta: neki bizony Veszprém az élete. Itt is képzeli el saját, sőt gyermekei jövőjét is.

- Itt élnek a szüleim, ide jártam iskolába, így hát minden emlék ideköt. Bár hívtak Németországba, és nem tagadom ez egy sportolónak mindig kecsegtető ajánlat és elismerés, nem szívesen mennék el innen – mondta Gulyás, majd viccesen megjegyezte, ezúton üzeni Mocsai Lajos edzőnek, nem bánná, ha még legalább 12 évre leszerződtetnék.

 

Gulyás Péter balkezes, ami a sportban kivételes előnyt jelent. Elmesélte, a mozgás mindig is közel állt hozzá: általános iskola alsó tagozatában szerette meg a kézilabdát, és bár egy sérülés rövid időre elválasztotta a játéktól, sőt az úszást ajánlották helyette, ő sem örömében sem a vízben nem lubickolt, így hamar visszatért a pályára.

Ókovács elmesélte, a zenével nagyszülei révén került kapcsolatba, akikkel a templomba járt.

- Amikor kispapok érkeztek a városba a sátoros ünnepeken, nagy lendülettel és magabiztossággal énekeltem én is velük. Egy idő után feltűnt, hogy mindenki elhúzódott mellőlem, gondolom a szopránom miatt, majd jött a gimnazista zenekaros korszakom, amikor egyik koncertünk után, a legnagyobb megdöbbenésemre, odajött valaki és azt mondta, hamisan énekelek. Több sem kellett, önkritikus emberként fogtam magam, odamentem a harsonatanárhoz és megkértem, kerítsen nekem egy énektanárt. A jogról is lemondtam, s meg sem álltam a zeneművészetiig – idézte derűsen életútját Ókovács.

 
Ókovács Szilveszter, dr. Navracsics Tibor és Gulyás Péter

Gulyás Péter, lakossági kérdésre elmondta, Zdravko Zovko, volt edző és Mocsai Lajos között csupán módbeli különbségek vannak: szerinte előbbi nevelést, a munkabírás magas iskoláját végeztette velük, nála nem volt megalkuvás. Mocsai a tanár, aki egyaránt a pályára és az életre neveli őket. Elmesélte, a csapat többnemzetiségű összetétele ellenére, az „öltözőnyelv” már kialakult, egyre jobban beszélnek magyarul a külföldiek, ha pedig valaki átigazol, a barátságot soha nem felejtik. Hangsúlyozta, szerinte sikerességük titka a célorientáció és a hit.

 

Ókovács, Navracsics kérdése elmondta, amikor műsort vezet, nem gondol az éneklésre és fordítva: megjegyezte, nem lenne tanácsos dalolgatni a politikusok közelében, mire Navracsics megnyugtatta, egyetért vele. Ókovács díjazva a politikus humorát tanácsolta, frakcióvezetőként több ehhez hasonló poént kellene bedobni, hátha akkor még népszerűbb lesz. Végül a szerkesztőségi élet, és egy-egy forgatás kulisszatitkairól mesélt sztorikat.

Galéria
A közös kapocs: Veszprém
Szausev Xénia
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.