Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Rátámadt az ellenőrökre a veszprémi szállásadó

2021. június 10. 9:31 // Forrás: Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai egy veszprémi szállást kerestek fel, de az ellenőrzésből hivatalos személy elleni erőszak és rendőrségi ügy kerekedett.

Az ellenőrök a szálláshely hirdetését egy internetes oldalon találták, itt csak telefonszám és cím szerepelt. A helyszín egy többlakásos társasház alatti üzlethelyiség volt, amit akár egy órára is ki lehetett venni.

A szoba foglalása után csupán a kulcsátvétel módja és a fizetéssel kapcsolatos információk álltak az ellenőrök rendelkezésére: távozáskor a fali postaládába kellett volna helyezni a szállás díját és a kulcsot is. 

A revizorok hívására egy férfi érkezett a helyszínre, aki a pénzt átvette, de nyugtát, vagy egyéb bizonylatot nem adott. Miután az ellenőrök felfedték magukat, a férfi indulatossá vált. Az illető az egyik ellenőrt a karjánál megragadva kivezette a helyiségből, majd az ajtó előtt parkoló autónak lökte. Az ingatlant bezárta és elhagyta a helyszínt. Az adóellenőrök kihívták a rendőrséget, majd tanúvallomást tettek a helyi rendőrkapitányságon.

A Veszprémi Járásbíróság a szolgáltató ellen indított büntetőügyben tárgyalás mellőzésével, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 8 hónap szabadságvesztés büntetését szabta ki, amit 3 év próbaidőre felfüggesztett. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.