Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

A miniszobrok is csatlakoztak a szurkolók táborához

2021. június 9. 15:29
Nemzeti színű mezbe bújt Ödön, az utcazenész és LeoNóra, a kislány, de még a folyamatos szolgálatot teljesítő Ernő is felkapta szurkolói sálját.

Közeleg a Labdarúgó Európa Bajnokság és a tokiói nyári olimpiai játékok, a legnagyobb szurkolók pedig már most lázban égnek, vajon hogyan szerepel majd a magyar válogatott a Portugália elleni meccsen, illetve hány arannyal térnek majd haza olimpikonjaink Tokióból.

Úgy tűnik, a szurkolói láz Veszprém apró figuráira is ráragadt: nemzeti színű mezt és szurkolói sálat vett fel a napokban Ödön, az utcazenész és LeoNóra, a kislány is. Ernő, a vár hős őre ugyan szolgálatban lesz a világesemények alatt is, egy sálat ő is magára kanyarintott.

A miniszobrok egyébként nem először kapcsolódnak fontos eseményekhez: nőnapkor virággal ünnepeltek, március 15-én kokárdát viseltek. Török Balázs, az A1-Sped Kft ügyvezetőjének és a szobrok ötletgazdájának elképzelése volt az is, hogy az Ebről és az olimpiáról is emlékezzenek meg valamiképpen a szobrokkal, az ötletével pedig meg is kereste a Veszprémi Petőfi Színház vezetését.

– Arra kért minket Balázs, hogy egy általa megálmodott módon és stílusban, a sporthoz kapcsolódóan segítsünk felöltöztetni a miniszobrokat, melyek ma már Veszprém jelképeivé váltak. Természetesen azonnal igent mondtunk igazgató úrral – mondta el csütörtökön, a szobrok felöltöztetésekor Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

Ozsváth Ildikó, Libor Katalin, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Török BalázsOzsváth Ildikó, Libor Katalin, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Török Balázs

A mezek és a sálak tervét végül Libor Katalin, a színház mondhatni állandó jelmez- és díszlettervezője készítette el Ozsváth Ildikó közreműködésével, míg a feliratozást a Mex-Press Kft. vállalta.

– Érdekes és egyben nagyon aranyos feladat volt ez számunkra, hiszen szobrocskát még nem öltöztettünk. A szabásmintánál ráadásul figyelembe kellett venni az időjárást is, hogy a mezek és a sálak bírják az időjárás viszontagságait, az erős napsütést és az esőt is. Emellett arra is figyelni kellett, hogy úgy tudjuk „feladni” a ruhákat a figurákra, hogy az természetesnek tűnjön, mintha ők maguk bújtak volna bele a mezekbe, így azokat utólag varrtuk össze – fejtették ki az alkotók. Hozzátették, bíznak benne, a színes mezek láttán még inkább beleivódik az emberek tudatába a miniszobrok jelenléte, és még többen fogják észrevenni őket.

Egresi Zsuzsanna szerint az együttműködésnek köszönhetőenközelebb kerülhet egymáshoz a művészet, a sport és a közösségi élet is Veszprémben, míg Török Balázs köszönete kifejezése mellett úgy fogalmazott, reméli, a mezek pozitív ómenként szolgálnak és a nyár sok sikert tartogat majd a magyar sportolóknak.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.