Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

A legjobb pálinkákat díjazzák

2021. június 1. 12:04

Szent István Pálinka Lovagrend Sóly Egyesület 2019. május 13-án azzal a céllal alakult meg, hogy a pálinkát, mint hungarikumot népszerűsítsük a határon innen és határon túl. Az alapító okiratban tevékenységei között szerepel évente egy pálinkaverseny szervezése, melyre 2021. április 24-én szombaton került sor Sóly községben.

A hagyományteremtő céllal létrehozott versenyre magyarországi és határon túli magánfőzők, bérfőzetők, bérfőzdék, pálinkaházak és kereskedelmi főzdék jelentkezhettek.

A verseny ünnepélyes díjátadója 2021. június 5-én lesz a Megyeháza Szent István-termében.

A pálinkaverseny versenyigazgatója: Győrfi Bertalan, Szent István Pálinka Lovagrend Sóly nagymestere, okleveles pálinkafőző mester és pálinkabíráló.

A verseny zsűri elnöke: Pavlicsek Csaba ország legrangosabb versenyének a Quintessence pálinka- és párlatverseny többszörös legjobb magánfőző díjának nyertese, okleveles pálinkabíráló, a Pálinkakiválóságok könyv egyik társszerzője, kiválósági zsűritagja.

A versenyen a „Kereskedelmi főzde legjobb pálinkáját" és a „Legjobb magán és bérfőzetett párlatát" egy nagy értékű egyedileg készített, gazdagon díszített herendi porcelán tányérral díjazzák. Továbbá ugyanazt a tételt a Pálinkarend zászlós pálinkának választja a következő egy évre. Pálinkarend célja, hogy e különleges pálinkát kiemelt marketingben részesítse.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.