Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Elhunyt Szücsné Pintér Rozália drámapedagógus

2021. május 27. 12:14 // Forrás: Kabóca Bábszínház
A Kabóca Bábszínház közleményben búcsúztatja az intézmény egykori munkatársát.

BÚCSÚZUNK!

Szücsné Pintér Rozália (1953-2021)

Búcsúzunk volt kollégánktól, Pintér Rozitól, aki 68. évében hunyt el.

Rozi a Veszprém megyei drámapedagógia meghatározó alakja volt.  Kezdetben tanító, majd 1990-től a Veszprém Megyei Gyermekszínjátszó és Drámapedagógiai Egyesület alapító tagja és elnöke volt. Három évtizeden keresztül dolgozott drámapedagógusként, színjátszó-rendezőként. Generációk ismerték gyermekszínjátszó fesztiválok és versmondó versenyek zsűritagjaként, vagy élhették meg a színjátszás örömeit nyaranta az általa szervezett-vezetett színjátszótáborokban. A pedagógusok drámaismereti, szakmai periodikák könyvkiadójaként is tisztelték.
A Kabóca Bábszínházban 2009-től két évadon keresztül művészeti titkárként volt a társulat tagja, majd nyugdíjas évei alatt drámapedagógusként dolgozott Velünk a pandémiát megelőző időkig.

Szeretettel emlékezünk Rá!

vehir.hu
további cikkek
Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. ma 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. ma 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. tegnap 12:01 Gyász: a mérkőzés lefújása után vesztette életét a Várpalotai BSK játékosa gyászhír Gyász: a mérkőzés lefújása után vesztette életét a Várpalotai BSK játékosa A szombati Balatonalmádi SE–Várpalotai BSK vármegye III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés után az öltözőben rosszul lett a vendégcsapat 55 éves játékosa, Vékony Csaba, akinek életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentők. 2023. november 27. 10:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.