2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Keddtől megszűnik az ingyenes parkolás

2021. május 20. 11:37
A további intézkedéseket pénteken jelentik be.

Új rendelkezések lépnek hatályba, miután beadják az ötmilliomodik első dózist a koronavírus elleni védőoltásból, ám ezeknek a rendelkezéseknek a többségét csak pénteken hozzák nyilvánosságra. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mindössze annyit árult el, hogy keddtől ismét fizetni kell majd a közterületi parkolásért a megszokott övezetekben. 

A változásra a VKSZ Zrt. is felhívta a figyelmet a sajtótájékoztatót követően kiadott közleményükben:

A csütörtöki kormányinfón bejelentett kormánydöntés értelmében, a pünkösdi hétvégén, várhatóan vasárnap elérjük az 5 millió beoltottat, ezt követően az újabb lazítások lépnek életbe.A fenn nevezett feltétel teljesülése esetén május 23-ig, vasárnap 24.00 óráig marad fenn az ingyenes parkolás lehetősége Magyarország városaiban, így Veszprémben is. A Pünkösdi ünnepkör okán, május 24., hétfőn - ünnepnap lévén - még nem, ellenben május 25., kedd reggeltől a városi rendelet szerint, az arra kijelölt helyeken újra fizetni kell majd a közterületi parkolásért. Fentiek értelmében tisztelettel kérjük az autótulajdonosokat, hogy tartsák szem előtt a fenti dátumot és ennek megfelelően tervezzék jövőbeni parkolásaikat. Megértésükben bízunk, melyet előre is köszönünk!

Gulyás hozzátette: minden oltásból rendelkezésre áll elegendő, így aki  regisztrál, az rövid időn belül, akár már másnapra foglalhat időpontot a neki tetsző gyártmányra. Ezzel együtt már azok is megkaphatják az oltást, akik a közelmúltban estek át a betegségen. (Nekik korábban azért kellett három hónapot várniuk, mert ennyi ideig a betegség után szinte biztosan védettek maradtak az újabb fertőződéssel szemben, így az oltóanyagokat először a teljesen védtelenek kaphatták meg. Most viszont, hogy már van elég oltóanyag, nem szükséges senkit előre engedniük). 

Gulyás beszélt a lehetséges harmadik oltásról is. Elmondta, hogy 2022 végéig összesen tízmillió adag nyugati vakcinát rendeltek be arra az esetre, ha újabb ismétlő oltásra lenne szükség – hogy erre szükség lesz-e, és ha igen, mikor, egyelőre a tudomány sem tud választ adni. Mindenesetre ha szükség lesz rá, akár mindenkit be tudnak majd oltani nyugati vakcinákkal. 

A miniszter hozzátette: az ötmilliomodik dózist várhatóan a hosszú hétvégén adják be, hogy ezután pontosan hogyan változik az életünk, azt pénteken Orbán Viktor kormányfő jelenti be. Ugyanakkor Gulyás utalt rá: továbbra is különbség lesz aközött, hogy a védetlenekre és a védettekre milyen korlátozások vonatkoznak. 

vehir.hu

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.