Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

A helyi állatvédőknek segít az üzletlánc Veszprémben is

2021. május 15. 16:00
Kétnapos akcióban gyűjtik a magyarországi Interspar áruházakban, köztük a veszprémiben is a macska- és kutyaeledeleket a „Mancs a bajban!” kezdeményezés keretében. Szombat délelőtt Veszprémben volt a program részleteit bemutató sajtótájékoztató.

A Spar Magyarország és az Országos Állatvédvédőrség Alapítvány közös szervezésében megvalósuló akció keretében összesen 33 üzlet vesz részt május 15-16 között, azaz szombaton és vasárnap. Az Intersparokban felállított standoknál két napig várják az állateledeleket, amelyekkel a helyi menhelyeket, civil szervezeteket tudják segíteni a vásárlók.

Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője szombat délelőtt Veszprémben elmondta, első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hirdették meg a „Mancs a bajban!” elnevezésű akciót, de az effajta karitatív akció már nem az első az üzletlánc életében, az Országos Állatvédvédőrség Alapítvánnyal való együttműködésük már közel 10 évre tekint vissza.

Ezen kívül megtudtuk, hogy a Sparokban feleslegessé váló, vagy forgalomból kivont termékeket is ezeknek az állatvédő egyesületeknek ajánlják fel, ezzel is segítve, hogy forrásaikat egyéb fejlesztésekre, például menhelyek felújítására tudják fordítani.

A sajtótájékoztatón Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta, az állatvédők számára a három legfontosabb hely, ahonnan támogatás érkezhet a civil lakosság segítsége, az adó 1%-os felajánlásával állami támogatás, valamint a vállalatok szerepvállalása.

Ez utóbbiban mutat példát a Spar Magyarország a mostani akciójával is, mondta Ovádi Péter, aki röviden megemlítette a februárban elindított és azóta fontos visszajelzéssel is szolgáló állatvédelmi kérdőívet, amely egyrészről a felelős állattartásról, valamint jogszabályi háttérről is kérdezte az embereket az állatvédelem területéről.

Ovádi Péter elmondta, hogy a kormány 500 millió forintos keretösszeggel segíti az ivartalanítási program sikerességét, ami az állatvédelmi szervezetek szerint kulcsfontosságú, hogy visszaszorítsák a kóbor állatok számát, valamint arra törekszenek – és ezt a kérdőívet kitöltők véleménye is megerősíti – hogy már az óvodákban és iskolákban is megjelenjen a felelős állattartás kérdésköre.

Ovádi Péter és Maczelka Márk is hangsúlyozta a civil szervezetek munkatársainak áldozatos munkáját, amit az állatokért tesznek fáradhatatlanul.

A veszprémi Intersparnál szombaton az Állatvédő Egyesület Veszprém számára lehet leadni az adományokat vasárnap pedig a Vackoló Egyesület számára délután 4 óráig.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.