Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra

2021. május 13. 13:35 // Forrás: Veszprém Megyei Fügyészség
Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy házaspár ellen, akik az általuk jogosnak tartott követelésüket erőszakkal, filmbe illő módszerrel próbálták behajtani volt alkalmazottjukon – tájékoztatott weboldalán az ügyészség.

A sértett férfi 2017 tavaszától állt a házaspár alkalmazásában, akikkel kezdetben jó volt a kapcsolata, ám idővel úgy döntött, hogy nem dolgozik tovább a cégüknél, és 2020. július elején, egy veszekedést követően közölte, hogy felmond. A 41 éves férj ekkor dühbe gurult, és alkalmazottját a műhelyből kidobva egy vastartálynak lökte, melynek során két másik alkalmazott kérte, hogy ne bántsa a sértettet.  Ekkor a férfi egy 371 000 forintos tartozáselismerő nyilatkozatot íratott alá a munkavállalójával, aki tartva a további bántalmazástól, a pénz kifizetését több részletben, 2020. szeptember végéig vállalta. A sértett azonban a későbbiekben vitatta, hogy tartozna a vádlottnak, így augusztusig még egy részletet sem teljesített.

Augusztus 2-án reggel, amikor a sértett a kisfia láthatására érkezett a volt élettársához, a vádlott és felesége, tudva a látogatásról, a Veszprém környéki településre mentek. A férj a nyakát átkarolva az autójukba ültette volt alkalmazottját, majd egy szomszédos település irányába indultak vele, miközben a férfi bántalmazni kezdte a mellette hátul helyt foglaló sértettet, és közölte, hogy megásatja vele a sírját, ha nem fizet. A feleség végül egy néptelen hadi útra hajtott az autóval, miközben férje nadrágszíjat vett elő a zsebéből, és azt a sértett nyaka köré tekerve szorosan tartotta. Miután a nő megállt a járművel, a férj a nadrágszíjjal kihúzta a sértettet az autóból, térdre kényszerítette, megrúgta, és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem fizet. A sértett a bántalmazás hatására megígérte, hogy a hónap végéig kifizeti a korábban elismert tartozását.

A férj ekkor felszólította a sértettet, hogy vegye le a nadrágját és a cipőjét, néhányszor még ráütött a nadrágszíjjal, majd az úton magára hagyva a férfit, feleségével együtt elhajtott a helyszínről.

A sértett még aznap feljelentést tett a rendőrségen a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.