2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE

2021. május 7. 9:37
police.hu
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 2020. november 4-én délután egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény kapcsán.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták. Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott.

Kapcsolódó cikk
Kiraboltak egy ékszerboltot Veszprémben
A rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőket.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül. A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók 2021. május 6-án átvették a külföldi hatóságtól. Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Másik, azonosított társát a rendőrök továbbra is keresik, valamint a további elkövetők felkutatása is folyamatban van.

vehir.hu