Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst

2021. május 5. 15:39
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.

 A bíróság kötelezte a vádlottat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére, valamint az ezzel összefüggésben felmerült eljárási illeték megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. nyarán tehergépkocsival közlekedett Paloznak külterületén, nappali világosságban, derült időben, száraz úton, közepes forgalom mellett, miközben három utast szállított. Haladása során a fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáróhoz érve, az átjárón történő átkelése során – figyelmetlenségéből adódóan – a vasúti átjáróban állt meg egy előtte forgalmi okból várakozó személygépjármű mögött. Ezt követően a félsorompó lezárult, ezért a vádlott hátramenetbe kezdett, aminek következtében a tehergépkocsi rakodó felületének hátsó fala a félsorompónak ütközött, és azt több helyen megrongálta, majd előremenetben kihajtott az átjáróból, félreállt, és megvárta a hatóság kiérkezését.

Street view: GoogleStreet view: Google

A vasúti átjáró felé közlekedő vonaton a mozdonyvezető gyorsféket használt a baleset elkerülése miatt, ütközés nem történt. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott cselekményével a sorompóban 600.000 forintot meghaladó anyagi kárt okozott. A büntetővégzés jogerős.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.