Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Halálos baleset okozása miatt emeltek vádat

2021. május 4. 12:32 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki két ember halálához vezető balesetet okozott Bakonyjákó és Farkasgyepű között 2019 szeptemberében – közölte weboldalán a Veszprém Megyei Főügyészség.

A 42 éves férfi 2019. szeptember 28-án délután egy kisbusszal közlekedett a 83-as számú főút Bakonyjákótól Farkasgyepű felé vezető szakaszán. A kisbuszban rajta kívül nyolc 15 év alatti gyermek utazott, akikkel éppen egy sportversenyről tartottak hazafelé. A férfi 90-95 km/órás sebességgel haladva egy erős balra ívelő kanyart követően figyelmetlenségből átlépte a záróvonalat és áttért a szemközti sávba, ahol ekkor vele szemből, mintegy 70-80 méter távolságra szabályosan közlekedett egy személyautó, melyben három fiatal nő utazott. A vétlen autó sofőrjének az idő rövidsége miatt semmi esélye nem volt arra, hogy a másfél másodperccel későbbi ütközést bármely módon elkerülje.

A baleset következtében a szembejövő autó sofőrje a helyszínen, a mögötte helyet foglaló utas néhány nappal a kórházba szállítását követően életét veszítette. A jobb első ülésen utazó harmadik személy súlyos sérülésekkel túlélte a balesetet. A kisbusz utasai közül hat gyermek könnyebben sérült.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására és a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a bűncselekmény elbírálására illetékes Pápai Járásbíróságnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.