Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Fejlesztési javaslat van, pénz nincs

2021. május 4. 11:23
Új járda az Aradi vértanúk útja és az Aulich Lajos utca mentén, parkolóépítés a Deák Iskola környékén és közlekedésbiztonsági javítás a Pöltenberg utca-Jutasi út négyszögben. Jól hangzó ötletek, amelyek egyelőre csak azok, forrás hiányában ugyanis a 2021-es költségvetés elfogadása után sem rendelkeznek az önkormányzati képviselők választókerületükre vonatkozó fejlesztési tervekkel.

Hiába született meg a döntés februárban Veszprém 2021. évi költségvetéséről, az önkormányzati képviselők még mindig nem tudnak beszámolni saját választókerületükre vonatkozó konkrét fejlesztési tervekről – holott azok ilyenkor már rendelkezésre szoktak állni. Gerstmár Ferenc, a 2. választókerület képviselője kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, mi ennek az oka.

Mint mondta, tavaly november 30-ig kellett az önkormányzati képviselőknek elküldeni választókerületükre vonatkozó fejlesztési javaslataikat a 2021. évi költségvetésre vonatkozóan, amiről januárban személyesen is egyeztettek a polgármesterrel. Akkor azt az ígéretet kapták, hogy a költségvetés elfogadását követően mindenki kézhez kapja a saját választókerületére lebontott fejlesztési terveket. Hogy ez végül miért maradt el, arra Porga Gyulától azt a választ kapták, hogy a fejlesztések java részét külső okok miatt vissza kellett vetni. „Azóta sem tudjuk, hogy a kormány a fejlesztések elmaradását okozó különböző bevételkieséseket, elvonásokat mekkora összeggel fogja kompenzálni, így azt sem tudjuk, mikor lesz pénz a fejlesztésekre” – mondta el Gerstmár.

Fejleszteni való márpedig lenne, a képviselő többek között a parkolást, közlekedésbiztonságot érintő javaslatokat nyújtott be korábban. Ezek között szerepelt:

  • Új járda építése az Aradi vértanúk útja északi oldalán kitaposott nyomvonal mentén a meglévő fák meghagyásával, a „Deák Ferenc iskola” nevű buszmegállótól az Aradi vértanúk útja – Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig.
  • Járdaépítés az Aulich Lajos utca nyugati oldalán a körforgalomtól.
  • Parkolók kialakításának terve a Deák Iskola és az evangélikus óvoda mellett.
  • A Vécsey utca – Pöltenberg utca – Török Ignác utca – Jutasi út által határolt területen a parkolási helyzet és a közlekedésbiztonság javítására szolgáló vizsgálat indítása többek közt parkolóhely bővítés, járdák, gyalogátkelők, útburkolati jelek, táblák, kamerák megtervezésével.

A képviselő ígérete szerint amint lehetőség nyílik rá, ismét kezdeményezni fogja a fenti célok megvalósítását. Hozzátette, ugyanakkor örvendetes, hogy a közelmúltban sikerült megjavítani a Pöltenberg utca labdapálya hálóját, illetve hogy a VKSZ Zrt. kamerákat helyez el az illegális hulladéklerakás csökkentésére, ami a Bakonyalja városrészt is érinti három ponton – igaz, ezt jó lenne egy negyedikkel kiegészíteni a Damjanich utcában.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.