2021. május 6.
//
Ivett névnap

Újítva nyitnak

Bár a koronavírus miatt a vendéglátóhelyek hosszú ideig nem nyithattak ki, voltak vállalkozók, akik a kényszerszünetet is arra használták fel, hogy fejlesszenek, és még színvonalasabb szolgáltatásokkal várják a visszatérő vendégeket.

Így tett a veszprémi Horváth család is, akik 1984 óta működtetik vendéglőjüket a Cholnoky lakótelepen. Pénteken Ovádi Péter parlamenti képviselő is felkereste az éttermet, hogy meggyőződjön a felújítási munkálatok eredményéről. 

A képviselő köszönetet mondott az éttermet üzemeltető Horváth családnak, akik már közel negyven éve családi vállalkozásként viszik az üzletet. Szinte nincs is olyan veszprémi, aki ne járt volna itt, ne hallott volna a helyről, ami Veszprém jó hírnevét is öregbíti – mondta Ovádi, aki példaértékűnek tartja, hogy a lezárások idején a tulajdonosok nem búslakodtak, hanem átgondolták, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben hogyan lehet fejleszteni. Az étterem vendégtere mellett a konyha is megújult, és fejlesztették az elektromos és a fűtési rendszert is. 

Az étterem pénteken még csak a teraszát tarthatta nyitva, a bejelentett enyhítések következtében azonban szombattól már beltérben is fogadhatnak védettségi igazolással rendelkező vendégeket. Változik a vendéglátóhelyekre vonatkozó nyitvatartási előírás is: szombattól akár este 11-ig is nyitva tarthatnak, ugyanis a kijárási tilalom kezdete is éjfélre tolódik.

Kapcsolódó cikk
Így változik az életünk 4 millió beoltottnál
Közzétette weboldalán a kormány, hogy pontosan milyen szabályok lépnek életbe, ha elérjük a 4 millió beoltottat.
Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
Veszprém a használt autó piacon is eltér az országos átlagtól
A koronavírus-járvány számos ponton írta át a társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági helyzetet az egész világon, benne Magyarországon is. Ennek az egyik szegmense a használt autó piac, ahol a járvány egy éve alatt új trendek kezdtek kirajzolódni. Az országos tendenciát összevetettük a veszprémi helyzettel a Ring Autó segítségével, és több helyi sajátosságot is találtunk.
Már a Szputnyikra is lehet online időpontot foglalni
Már a Szputnyikra is lehet online időpontot foglalni
Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm- és az AstraZeneca-oltás mellett már Szputnyik vakcinára is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig - közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.
Változások és fejlesztések a víziközmű szolgáltatónál, ami a lakosságot is érinti
Változások és fejlesztések a víziközmű szolgáltatónál, ami a lakosságot is érinti
A pandémia alatt sem állt meg a munka a Bakonykarszt Zrt-nél, sőt a szolgáltatónál több fejlesztést és újítást is előkészítettek, amelyekkel hamarosan a felhasználók is találkoznak. A legfontosabb változásokról tartottak sajtótájékoztatót a cég vezetői szerda délelőtt.
Rányomta bélyegét a koronavírus a demográfiai folyamatokra
Rányomta bélyegét a koronavírus a demográfiai folyamatokra
2021. január 1-jén az ország népességének lélekszáma az előzetes adatok alapján 9 millió 730 ezer fő volt, 39,6 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban.