Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Azért ment a bárba, hogy megölje a biztonsági őrt

2021. április 20. 11:16 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Gyilkosságra készült az a férfi Balatonfüreden, akitellen most vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető 2019 júniusában a szórakozóhely bárpultjánál szóváltásba került egy ismeretlennel, akit megütött, mire a biztonsági őrök kikísérték és felszólították, hogy távozzon. A férfi sérelmesnek tartotta az intézkedésüket, és elhatározta, hogy bosszút áll rajtuk. Ezért egy ismerősén keresztül már másnap nyomozni kezdett, hogy megtudja a nevüket, a férfi azonban érdemben nem segített neki.

A vádlott este az előző nap felkeresett bár szomszédságában működő diszkóban szórakozott, ahol a két biztonsági őr mellett az ismerősét is meglátta, és felháborodva állapította meg, hogy a férfi eltitkolta előle a sértettek elérhetőségét. Ezért éjfél körül telefonon kereste, majd miután a sértett visszahívta, megbeszélték, hogy a bár előtti parkolóban találkoznak. Az elkövető itt felelősségre vonta a férfit, amiért hazudott neki, és ököllel, nagy erővel arcon ütötte. Az ütéstől a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és a földre került, majd a további bántalmazás elkerülése érdekében távozott.

Ezt követően a vádlott által keresett egyik biztonsági őr tudomást szerzett a verekedésről, és figyelmeztette a férfit, hogy nem mehet be olyan szórakozóhelyre, ahol ő és a társa dolgozik. Az elkövető erre taxival hazament, és az engedéllyel tartott pisztolyát, a tárban nyolc darab éles lőszerrel, lövésre kész, kibiztosított állapotba helyezve, a nadrágja övébe tűzte, majd a taxival visszament a diszkóba, hogy ott megölje a vele szemben intézkedő biztonsági őröket. A szemmel láthatóan ittas, illetve szorongásoldó gyógyszertől, valamint kokaintól bódult vádlott egy, a bejáratnál álló másik őr előtt felhúzta a pólóját és megmutatta a fegyverét, majd kérdőre vonta, hogy hol vannak a barátai, mert „megcsinálja” őket. A biztonsági őr először kérte, hogy „ne csináljon hülyeséget, menjen haza, vigye haza a pisztolyát”. Az elkövető azonban a fegyverért nyúlt, és annak markolatát megfogva közölte, hogy szétlő mindenkit. A biztonsági őr erre elkapta a vádlott kezét, aki továbbra is elő akarta venni a fegyvert, majd végül dulakodva, több ütéssel sikerült lefegyvereznie a férfit, akinek lefogásában a rendőrök kiérkezéséig más is segített neki.

A főügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a kétrendbeli emberölés előkészületének bűntette mellett fegyveresen elkövetett garázdaság és súlyos testi sértéssel bűntettével, továbbá garázdaság, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolt férfit a Veszprémi Törvényszék börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.