2021. május 9.
//
Gergely névnap

Vádemelés egy figyelmetlen bobozóval szemben

2021. április 12. 10:12
Veszprém Megyei Főügyészség
Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki gondatlanságával egy bobpályán okozott balesetet.

A vád szerint a nő tavaly augusztusban családjával szórakozott egy Balaton-parti szabadidőparkban, ahol a bobpályát is igénybe vette. A pálya területén több tábla hívja fel a vendégek figyelmét a legalapvetőbb szabályokra, így a bobok közötti legalább 25 méteres követési távolság betartására, illetve arra, hogy ha a bobozó előtt valaki lassít, akkor a mögötte haladónak is ugyanígy kell tennie, a másik bobbal szigorúan tilos összeütközni.

A nő több alkalommal csúszott le aznap a pályán, ám az utolsó csúszásnál nem figyelt a többiekre. Miután nem vette észre, hogy előtte fékeznek, ő maga nem lassított, az előírt követési távolságot nem tartotta be, és figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte haladó kocsinak, melyben hátul egy férfi, előtte pedig a lánya foglalt helyet. Az ütközés erejétől a kétszemélyes bob hátsó utasának feje az elöl ülő fejének csapódott, és ennek következtében a férfi alsó állkapcsa eltörött. A másik utas nem szenvedett súlyos sérülést.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy az elkövetőt bocsássa próbára.

vehir.hu

További cikkek

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Árokba csúszott egy kamion a 8-as úton, Várpalota közelében péntek délután. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százezer forint értékben lopott cipőket
Több százezer forint értékben lopott cipőket
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves kömlői lakost.
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján elismeréseket adtak át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon.