Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Vádemelés egy figyelmetlen bobozóval szemben

2021. április 12. 10:12 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki gondatlanságával egy bobpályán okozott balesetet.

A vád szerint a nő tavaly augusztusban családjával szórakozott egy Balaton-parti szabadidőparkban, ahol a bobpályát is igénybe vette. A pálya területén több tábla hívja fel a vendégek figyelmét a legalapvetőbb szabályokra, így a bobok közötti legalább 25 méteres követési távolság betartására, illetve arra, hogy ha a bobozó előtt valaki lassít, akkor a mögötte haladónak is ugyanígy kell tennie, a másik bobbal szigorúan tilos összeütközni.

A nő több alkalommal csúszott le aznap a pályán, ám az utolsó csúszásnál nem figyelt a többiekre. Miután nem vette észre, hogy előtte fékeznek, ő maga nem lassított, az előírt követési távolságot nem tartotta be, és figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte haladó kocsinak, melyben hátul egy férfi, előtte pedig a lánya foglalt helyet. Az ütközés erejétől a kétszemélyes bob hátsó utasának feje az elöl ülő fejének csapódott, és ennek következtében a férfi alsó állkapcsa eltörött. A másik utas nem szenvedett súlyos sérülést.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak azzal, hogy az elkövetőt bocsássa próbára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.