2021. május 9.
//
Gergely névnap

Elvágták a vádlottak a munkájukat akadályozó gázvezetéket

2021. április 9. 10:49
Veszprém Megyei Főügyészség
Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik szerelési munka közben elvágtak egy földgázvezetéket.

A 29, illetve 31 éves férfiak 2020. június elején egyikük édesanyjának pápai házánál szerettek volna egy bejárati kaput felszerelni.

Az ingatlanra annak idején előírás-szerűen a ház falára rögzített vascsövön keresztül vezették be a földgázt, majd később a szolgáltató a gázszolgáltatást a gázmérő és a nyomásszabályozó készülék leszerelésével megszüntette, a főcsapot elzárták, a vezetékvéget pedig ledugózták.

A kapu felszerelésekor azonban a ház falán lévő gázcső útban volt, a két férfi pedig úgy gondolta, hogy miután az ingatlanban nincs gáz, ezért a gázcsőben sincs, és azt nyugodtan levághatják.

A gázcső átvágásakor azonban a 3,0 bar nyomású földgáz áramolni kezdett, s ezért az érintett és a szomszédos ingatlant is fenyegető, robbanásveszélyes helyzet alakult ki.

A két férfi nyomban abbahagyta a munkát és a segélyhívón bejelentették a gázvezeték sérülését. A szolgáltató munkatársai a történtekről értesülve azonnal a helyszínre mentek és a vezeték átvágásától számított félóra leforgása alatt megszüntették a gázszivárgást.

Az ügyészség a két férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

vehir.hu

További cikkek

Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Baleset miatt lezárták a 8-as főutat Várpalota közelében
Árokba csúszott egy kamion a 8-as úton, Várpalota közelében péntek délután. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
Több százezer forint értékben lopott cipőket
Több százezer forint értékben lopott cipőket
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 29 éves kömlői lakost.
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
ŐRIZETBEN A VESZPRÉMI ÉKSZERBOLTI RABLÁS EGYIK ELKÖVETŐJE
A veszprémi nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit.
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
Pénzbírságra büntették a vasúti sorompót letörő autóst
A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 200 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 39 éves budapesti férfit, akivel szemben gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt emelt vádat az ügyészség.
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Tamás Attila az Év Veszprémi Tűzoltója
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján elismeréseket adtak át a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon.