2021. május 9.
//
Gergely névnap

A továbbjutásért játszik a futsalválogatott

2021. április 5. 8:46
MLSZ
A négy veszprémivel felálló magyar férfi futsalválogatott kedden a kazahokat fogadja a Sterbinszky Amália Csarnokban, egy héttel később pedig Fehéroroszországban lép pályára Eb-selejtező mérkőzésen. A tét a csoportból való továbbjutás, amelyhez akár egy pont is elég lehet.

Már csak két forduló van hátra a futsal Európa-bajnoki selejtezősorozatból, április 13-én végeredményt hirdetnek a csoportunkban, amelyből még mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra. Az eddig hibátlan kazahoknak már csak egy győzelemre van szükségük a hátralévő három meccsből a csoportelsőség bebiztosításához, a másik három együttes, a magyar, a fehérorosz és az izraeli csapat abban reménykedhet, hogy végül befut a második helyre, ami jó esetben Eb-részvétel, rossz esetben rájátszásbeli részvételt jelenthet számára (a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb csoportmásodik kijut a hollandiai Európa-bajnokságra, a két maradék csoportmásodik rájátszásban dönti el egymás között az utolsó Eb-hely sorsát).

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A Turzó József vezette magyar válogatott számára akár egy pont megszerzése is elegendő lehet a második hely megszerzéséhez, ha ezt a döntetlent április 13-án Fehéroroszországban éri el, és közben az izraeliek nem érnek el világraszóló bravúrt a kazahok és a fehéroroszok ellen. A mieink számára a fenti forgatókönyv esetén tét nélküli a kazahok elleni keddi, hazai találkozó, ám Turzó József szövetségi edző elárulta: csapatunk nem ebben a szellemben készül Európa egyik legerősebb válogatottja ellen.

Szükségünk van az éles nemzetközi mérkőzésekre, fontosnak tartjuk, hogy maximális erőbedobással készüljünk a kontinens egyik legjobbja ellen, amelynek erejére jellemző, hogy oda-vissza simán legyőzte a fehéroroszokat. Megpróbálunk pontot szerezni ezen a találkozón, és csak a lefújás után fókuszálunk az utolsó, minden eldöntő minszki összecsapásra. Tudjuk, melyik mérkőzésen mit szeretnénk játszani, ehhez taktikailag előre kell lépnünk, és nagyon fontosak a mentális összetevők is. Kielemeztük riválisainkat, de a saját alapjátékunkat próbáljuk játszani, lehetőség szerint minél magasabb szinten. Az egyéni formák terén van némi hiányérzetem, továbbra is érezhető a járvány miatti nagyon hosszú leállás, és a játékosok betegségének hatása, de azon dolgozunk, hogy a megfelelő csapatjátékkal és hozzáállással eltüntessük ezt a fajta lemaradást 

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó Jószef.

Ami a keret összetételét illeti: Komáromi Péter sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, a többi kerettagra azonban számíthat a szövetségi kapitány.

A kazahoktól az első fordulóban erősen tartalékosan 5-0-ra kaptunk ki idegenben, míg a fehéroroszokat hazai pályán 2-1-re sikerült legyőznünk. A mieink jelenleg hat ponttal állnak a második helyen a kilencpontos kazahok mögött, míg a fehéroroszoknak és az izraelieknek 3-3 pontjuk van (Kazahsztán és Izrael még csak három-három meccset játszott). 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok
Alasztics Marcell (Haladás)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)
Sásdi Bálint (Veszprém)

Mezőnyjátékosok
Dávid Richárd (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Faragó Lajos (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Horváth Szabolcs (FTC)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Pál Patrik (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Rutai Balázs (Veszprém)
Siska Gergő (DEAC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Tatai József (Veszprém)
Vas Ádám (Haladás)

Az utolsó két forduló programja:

Április 6. (kedd), 14.00: Magyarország–Kazahsztán
Április 13. (kedd), 17.00: Fehéroroszország–Magyarország

vehir.hu

További cikkek

Félperces rövidzárlat okozta a Veszprém vesztét
Félperces rövidzárlat okozta a Veszprém vesztét
Montero révén a vendég Balaton Bútor szerzett vezetést, a címvédő Berettyóújfalu azonban fél percen belül fordított, így győzni tudott az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásának pénteki mérkőzésén.
Gyenge első, remek második félidő – egygólos vereség az éllovastól
Gyenge első, remek második félidő – egygólos vereség az éllovastól
A Balaton Bútor FC Veszprém kiélezett, izgalmas csatában 3-2-re alulmaradt a vendég Haladással szemben a futsal NB I felsőházának hétfői rangadóján.
Védettségi igazolvány, maszkviselés – látogathatók a veszprémi futsalmeccsek
Védettségi igazolvány, maszkviselés – látogathatók a veszprémi futsalmeccsek
A férfi futsal élvonalban szereplő Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn (18.30) nézők előtt rendezheti az éllovas Haladás elleni rangadóját a Március 15. utcai sportcsarnokban.
Bravúrban bízva
Bravúrban bízva
Amennyiben a Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn (18.30) legyőzi az éllovas Haladást, biztosan harcba szállhat az első osztályú futsalbajnokság bronzéreméért.
Hat játékos maradása biztos a veszprémi futsalcsapatban – interjú Fehér Zsolttal
Hat játékos maradása biztos a veszprémi futsalcsapatban – interjú Fehér Zsolttal
Sportrovatunk videósorozatának második epizódjában Fehér Zsolttal, a Balaton Bútor FC Veszprém vezetőedzőjével beszélgettünk.