Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felejtsük el a rácsokat – mindenki képes megérteni és támogatni!

2021. április 2. 13:40 // Forrás: Auti-Spektrum Egyesület
A Különleges életek című film ingyenes megtekintését adja ajándékba idén az Autisták Országos Szövetsége az autizmus megismeréséért. 2007 december 18-án, az ENSZ határozatában április 2-át jelölte ki az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Idén, április 2-án is újra kéken ragyog a Szabadság szobor!

Az autista emberek és családjaik száma évről-évre nő, még mai is akadályokba ütköznek az alapvető jogaik gyakorlásában.  Az Autisták Országos Szövetségének célja, hogy az autizmus spektrum zavarban érintett személyek életének bemutatásán keresztül elérje, hogy az autista emberek számára méltó életet biztosító, szakszerű támogatást nyújtó szolgáltatások jöjjenek létre.

A hétköznapi élethelyzetekben adódó tevékenységek önálló megvalósítása, annak megszervezése, kivitelezése, a környezetből érkező ingerek feldolgozása, a társas kapcsolatok kialakításához és fenntartásához szükséges szabályok értelmezése természetesnek tűnhet minden ember számára. Ők tudják irányítani az életüket, mert van munkájuk és jövedelmük, van családuk és barátaik, van sikerélményük, hobbijuk, szabadon dönthetnek. Az autista gyermekek gyakran kiszorulnak az oktatásból, a családok gyakran magukra maradnak. A későbbi életszakaszban is csak kevesek számára van lehetőség olyan otthont, szociális szolgáltatást találni, ahol pozitív jövőképük lehet. Az autizmus mélyebb megértése nélkül lehetetlen a jó életminőség mind az autista személy, mind pedig a környezet számára, mely időnként teljesen méltatlan körülményeket eredményez.

Veszprémben kékre festik a Városházát a világnap alkalmábólVeszprémben kékre festik a Városházát a világnap alkalmából

Az Autisták Országos Szövetsége az idei évben a Különleges életek című film ingyenes megtekintésével ajándékozza meg az érdeklődőket. A film mélyebb betekintést nyújt több, különböző autista fiatal és az őket segítő kortársak és elkötelezett emberek mindennapjaiba. Lebontja a tévhiteket, megmutatja a valóságot, bebizonyítja, hogy mindenki képes megérteni az autizmus hátterében rejlő okokat és képes a szeretetteli támogatásra.

A filmet ingyenesen itt lehet megtekinteni.

Szövetségünk a családoktól érkező évente közel 1000 megkeresésre alapozva, valamint felkért autizmus szakértők bevonásával Országos Autizmus Stratégiát készített elő, összegyűjtöttük a Kormány számára az ismert problématerületeket és megoldási javaslatokat fogalmaztunk meg. A hamarosan elinduló közigazgatási egyeztetésektől azt várjuk, hogy minden család életében a lehető legrövidebb időn belül érezhető pozitív változások induljanak el.

Az AOSZ és az ELTE Szakmódszertani Kutatócsoport szakértői közösen, egy hazai fejlesztéssel, a DATA szoftverrendszerrel segíti, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a környezetet és autista társainkat a társadalmi részvételen alapuló méltó élet megéléséhez. A DATA szoftverrendszer korszerű, innovatív módon biztosítja az autista társainknak a mindennapi élethelyzetekben a szükséges támogatást.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.