Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A 82-es az ország egyik legveszélyesebb útja

2021. március 21. 10:44 // Forrás: Magyar Közút
168 rendkívül veszélyes baleseti gócpontból álló listát állított össze a Magyar Közút Nonprofit Zrt - sajnos a legveszélyesebbnek a Győrt és Veszprémet összekötő 82-es főút számít.

A Magyar Közút Zrt listáját három éves kutatómunka előzte meg, melyben a 2017 eleje és 2019 vége közötti baleseti statisztikákat vetették össze és állították sorba Magyarország 30 ezer kilométernyi közúthálózatának leginkább problémás szakaszait. A szervezet összesen 168 darab úgynevezett baleseti góchelyet rangsorolt - írja a Vezess.hu

A Magyar Közút szerint baleseti góchelynek olyan útszakaszok minősülnek, ahol "a balesetek száma szerintvalamilyen probléma van a közút geometriai kialakításával, az érvényben levő forgalomszabályozással (közúti jelzésekkel), vagy az út környezetével."

Minden egyes személysérüléses baleset rendelkezik egy ún. súlyszámmal, amely a sérülés mértékétől függ. Egy könnyű sérülésekkel járó balesetnél ez a szám alacsonyabb, míg a halálosnál magasabb. Az adatokat összeadták a balesetek együttes számával, így alakult ki a lista, melynek nem túl előkelő első helyén a Veszprémet és Győrt összekötő, a Bakony tájain átvezető 82-es főút végzett. 

Forrás: vezess.huForrás: vezess.hu

A közút értékelése szerint a 168 helyből külterületen jellemzően csomópont és éles kanyarok okozzák a legtöbb bajt, míg településeken belül a különféle útkereszteződések.

A balesetek lecsökkentése érdekében egyébként már elkezdődtek a beavatkozások a legveszélyesebb góchelyeken, valamint a nagyobb volumenű átépítéi munkálatok tervezését is előkészítették - nyilatkozta a szervezet.  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.