Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Online ünnepli a bábszínházak világnapját a Kabóca

2021. március 20. 16:00 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Vasárnap lesz a bábszínházak világnapja, érdemes lesz a Kabóca online felületeit figyelni.

A Kabóca Bábszínház a pandémia ellenére is ellátja szakmai feladatait a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. A héten tartották Gréta című készülő előadásuk olvasópróbáját. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt történetben egy fiatal bálna és egy kisfiú barátságát mesélik el az alkotók: Markó-Valentyik Anna Junior Príma-díjas rendező, Bartal Kiss Rita Blattner Géza-díjas tervező és Markó Róbert dramaturg. Az egyszerűen stilizált díszletben a színes tengeri élővilág kel majd életre a színészek és a szereplőket formáló óriásbábok segítségével. Cseri Hanna zeneszerző akusztikus világa támogatja a vizuális történetmesélést.  A bemutatót április közepén tartják, a jelenlegi tervek szerint zárt ajtók mögött.

A mostani próbák azt a szakmai munkát erősítik, melyet a színház a nemzetközi Erasmus plusz, Global Roots pályázatával készít elő. A kétéves megvalósítási idő alatt veszprémi iskolák és helyi pedagógusok bevonásával fejlesztik művészeti programjukat, amelyben színházi aktivitások segítségével hívják fel a gyerekek figyelmét a fenntartható életmód fontosságára.

A Kabóca Bábszínház idén március 21-én, a bábszínházi világnapon sajnos nem tud városszerte rendhagyó programokkal jelentkezni, hogy a bábjátékot mint műfajt népszerűsítsék, de a színház online felületeit érdemes lesz figyelemmel kísérni: a Vitrinben a Bábszínház népszerű marionett-figuráival találkozhat majd, aki kíváncsi, és aki a bábosokkal közösen szeretné megünnepelni ezt a jeles napot.
 

vehir.hu
további cikkek
Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. ma 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. ma 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. tegnap 12:01 Herenden egymást érik a tehetségek Herenden egymást érik a tehetségek Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket. 2023. november 26. 17:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.