Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Online ünnepli a bábszínházak világnapját a Kabóca

2021. március 20. 16:00 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Vasárnap lesz a bábszínházak világnapja, érdemes lesz a Kabóca online felületeit figyelni.

A Kabóca Bábszínház a pandémia ellenére is ellátja szakmai feladatait a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. A héten tartották Gréta című készülő előadásuk olvasópróbáját. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt történetben egy fiatal bálna és egy kisfiú barátságát mesélik el az alkotók: Markó-Valentyik Anna Junior Príma-díjas rendező, Bartal Kiss Rita Blattner Géza-díjas tervező és Markó Róbert dramaturg. Az egyszerűen stilizált díszletben a színes tengeri élővilág kel majd életre a színészek és a szereplőket formáló óriásbábok segítségével. Cseri Hanna zeneszerző akusztikus világa támogatja a vizuális történetmesélést.  A bemutatót április közepén tartják, a jelenlegi tervek szerint zárt ajtók mögött.

A mostani próbák azt a szakmai munkát erősítik, melyet a színház a nemzetközi Erasmus plusz, Global Roots pályázatával készít elő. A kétéves megvalósítási idő alatt veszprémi iskolák és helyi pedagógusok bevonásával fejlesztik művészeti programjukat, amelyben színházi aktivitások segítségével hívják fel a gyerekek figyelmét a fenntartható életmód fontosságára.

A Kabóca Bábszínház idén március 21-én, a bábszínházi világnapon sajnos nem tud városszerte rendhagyó programokkal jelentkezni, hogy a bábjátékot mint műfajt népszerűsítsék, de a színház online felületeit érdemes lesz figyelemmel kísérni: a Vitrinben a Bábszínház népszerű marionett-figuráival találkozhat majd, aki kíváncsi, és aki a bábosokkal közösen szeretné megünnepelni ezt a jeles napot.
 

vehir.hu
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.