Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Hátrányos helyzetű munkavállalókat segítettek álláshoz Veszprém megyében

2021. március 17. 16:21 // Forrás: MTI
Hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az az uniós program, melynek köszönhetően több mint kétezren felkészültebben térhetnek vissza a munkaerőpiacra Veszprém megyében. A március végén záruló program elvégését követően eddig több mint hatszáz ember jutott munkához - tájékoztatta szerdán az MTI-t a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület elnöke.

Baradits-Szabó Veronika elmondta, hogy a program 161 millió forintos uniós támogatással valósult meg, melynek révén 2002 álláskereső kapott segítséget egyéni vagy csoportos tanácsadás keretében. A programban részt vevő álláskeresők 30 százaléka el tudott helyezkedni, ami mintegy 10 százalékkal haladja meg az álláskereső programban részt vevő szervezetek által elvárt mértéket.

Az alkalmazott módszerek közül az egyéni munkatanácsadás bizonyult a leghatékonyabbnak, melynek lényege, hogy személyre szabottan feltárja, vizsgálja és értékeli az ügyfél elhelyezkedését akadályozó körülményeket, majd ezek megszüntetését követően elkészül az elhelyezkedésre irányuló terv - közölte az egyesület elnöke.

Balatonfüreden 151 álláskereső vett részt a programban, közülük 25-en helyezkedtek el. Balatonalmádiban a 170 résztvevő közül 35 álláskereső elhelyezkedését segítette, míg Tapolcán a bevont 130 ember közül 39 résztvevő elhelyezkedését támogatta a program, összesen 73 munkáltató bevonásával.

A turisztikai ágazatban, valamint a vendéglátás területén mintegy 22 százaléka helyezkedett el az ügyfeleknek, míg egyéb területeken, például a kereskedelemben, a házi betegellátásban, gépkocsivezetőként, operátorként, adminisztrátorként a résztvevők mintegy 78 százaléka talált munkát. A program a Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület együttműködésével zajlott - fűzte hozzá.

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A felelős állattartás az ünnepek idején is fontos A húsvéti időszakban számos család gondolja úgy, hogy élő nyúllal lepi meg a gyermekeket, ugyanakkor fontos mérlegelni, hogy állatot tartani hosszú távú elköteleződést jelent. tegnap 10:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben Ismét strucctojásfát díszítettek az állatkertben A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is strucctojással díszített fa várja az állatkert látogatóit a Gulya-dombi bejáratnál az ünnepi hosszú hétvégén. tegnap 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.