2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet

2021. március 5. 17:57
Így kell élnünk hétfőtől.

Hol és mikor kell maszkot hordani a szabadban?

Hétfőtől közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles a vele egy háztartásban élőkön kívül mindenkitől legalább másfél méteres távolságot tartani. A települések belterületén, az utcán és a közterületen kötelező maszkot viselni (kivételt képeznek a hatodik évüket be nem töltött gyerekek és az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek). Az egyéni szabadidős sporttevékenység külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható. Az egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kell a maszkot viselni. Természetesen este nyolc és reggel 5 között érvényben marad a kijárási tilalom.

Üzletek nyitvatartása

Vásárlók csak az élelmiszerüzletekben, drogériákban, munkaeszközöket forgalmazó üzletekben (kivéve a főtevékenységként szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket forgalmazó üzleteket), állateledelt és takarmányt forgalmazó üzletekben, mezőgazdasági és kertészeti üzletekben, piacokon, gyógyszertárakban, benzinkutakon, dohányboltban és újságárusnál tartózodhatnak, minden más üzletnek kötelező zárva tartani. A vendéglátóhelyeken továbbra is tartózkodhatnak vendégek az elvitelre rendelt étel átvételének időtartamára. 

Ezek a szolgáltatások nem állnak le

Alapvetően minden személyes megjelenést igénylő szolgáltatást szüneteltetni kell, kivéve az alábbiakat: pénzügyi szolgáltatások, közlekedési és a szállítási szolgáltatás, a magánegészségügyi szolgáltatás, ideértve a szemüvegkészítést, a szociális szolgáltatás, a postai, a csomagküldő és a házhozszállítási szolgáltatás, a totózó és lottózó, a járműszerviz szolgáltatás, a mezőgazdasági és iparigép-szerviz szolgáltatás, a háztartásigép-szerviz szolgáltatás, az épületgépészeti szolgáltatás, az informatikai, a kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás, a temetkezés, az állategészségügyi szolgáltatás, az állat-, növényegészségügyi, élelmiszer-vizsgálati laboratóriumi szolgáltatás, az élelmiszer-feldolgozási szolgáltatás, a közétkeztetési szolgáltatás, az állattenyésztési szolgáltatás, az ügyvédi szolgáltatás, a biztonsági szolgáltatás, az épületüzemeltetési és irodai szolgáltatás, a járműkölcsönzési és a gépkölcsönzési szolgáltatás és a mosási és tisztítási szolgáltatás.

 

vehir.hu

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.