Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Futsal Eb-selejtező: fájó vereség Izrael ellen

2021. március 3. 15:35 // Forrás: MLSZ
A magyar futsalválogatott fontos pontokat veszett el az Eb-selejtező csoportkörében, miután meglepetésre 7-3-ra kikapott a vendég Izraeltől.

Egy győzelem (Fehéroroszország ellen) és egy vereség (Kazahsztán ellen egy rendkívül felforgatott kerettel) után várta a magyar futsalválogatott a hazai, Izrael elleni Eb-selejtező mérkőzést.

Ellenfelünk egy vereséggel érkezett az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokba – a fehéroroszoktól kapott ki 3-0-ra. Az eredmény azonban csalóka, mert egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a meccsen, nagyon megnehezítette esélyesebb riválisa dolgát.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a magyar csapat kezdett ugyan aktívabban, a vezetést egy szerencsés találattal mégis Izrael szerezte meg első lövéséből (0-1). Lavie gólja volt ellenfelünk első találata a csoportkörben.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A továbbiakban is Turzó József együttese támadott többet, de a helyzeteit még nem tudta kihasználni. Sok lehetőséget nem adtunk ellenfelünknek, akkor is a kapuban Alasztics Marcell megállította a próbálkozásukat. Az egyenlítésre Dróth Zoltánnak volt a legnagyobb esélye pontrúgásból, de az izraeli hálóőr hatalmasat védett, ezt követően pedig Dávid lövése csattant a felsőlécen. A félidő második részében aztán Alaszticsnak kellett nagyot mentenie.

Hiába dominált szinte végig csapatunk, nemhogy az egyenlítés nem jött össze – a pontatlan befejezéseknek és az izraeli kapus védéseinek köszönhetően –, de újra a nagy meglepetést okozó Izrael talált be Goldstein révén (0-2).

Az utolsó percekben Pál Patrik próbálkozását blokkolták, majd Dróth Zoltán került helyzetbe, de a kapu fölé talált. Továbbra is támadtunk és az utolsó fél percben Nagy Imre tudott szépíteni, aki egy kipattantót vágott közelről a kapuba (1-2).

A második játékrészt jobban kezdett a magyar csapat, néhány másodperc alatt háromszor is egyenlíthettünk volna Dróth és Komáromi révén. Fölényben futsaloztunk, a gólszerzést azonban Hafif kapus többször is megakadályozta hősies mentéseivel.

Csakúgy, mint az első félidőben, ismét Dróth Zoltán próbálkozhatott pontrúgásból nagyjából öt perc elteltével, a labda azonban a kapusról a kapufára pattant. Aztán Rutai távoli lövése sem ért célt, majd Dávid hibázott éles szögből, amikor öt az egyben támadtunk az egyenlítésért.

A szerencse viszont továbbra sem volt velünk, Rábl János lövését védte a kapus, a kipattanót pedig Halevy rúgta át a pályán, be az üres kapunkba (1-3). Sajnos az újabb gól megfogott bennünket, amit kihasználva Diedunov hozta nagyon nehéz helyzetbe a magyar válogatottat az egymás utáni gyors két izraeli góllal (1-5). A válasz Rutaitól jött, aki háromgólosra csökkentette a különbséget (2-5), amikor hét perc volt még hátra a találkozóból.

Az utolsó percekben megismétlődött, amit a félidőben már láttunk: Halevy egész pályás találatot szerzett (2-6). A szépítést ezúttal Vas Ádám jegyezte (3-6), de nem tudtunk felzárkózni, Shkolnik szintén az üres kapunkat vette be (3–7).

Az utolsó másodpercekben volt még esélyünk a gólszerzésre, de Halevy akrobatikus mozdulattal rúgta ki a labdát a kapu torkából. Az eredmény már nem változott. 

Két olyan hibából kaptunk gólt az első játékrészben, amelyekről a találkozó előtt beszéltünk is. Ezek után elkezdtünk rohanni az eredmény után. A második félidőre harcosabban jöttünk ki. Úgy éreztem, hogy kockáztatnunk kell, mivel mindenképp nyerni szerettünk volna, de sajnos ebből sem jöttünk ki jól. Az idegenbeli mérkőzésre rendeznünk kell a sorainkat, mert ott meg kell szereznünk a három pontot – nyilatkozta Turzó József szövetségi edző.  

Futsal Eb-selejtező:
Magyarország–Izrael 3–7
Magyarország
: Alasztics Marcell – Dávid Richárd, Horváth Norbert, Dróth Zoltán, Hajmási Milán
Cserék: Sásdi Bálint, Komáromi Péter, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Szentes-Bíró Tamás, Pál Patrik, Vas Ádám, Rutai Balázs, Rábl János 

A szerdai selejtező után a válogatott programja folytatódik, egy héttel később ugyanis Izraelben ismét összecsap egymással a két együttes.

A csoportunkból egy mérkőzést játszottak le kedden, a kazahok 5–2-re legyőzték hazai pályán a fehéroroszokat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.