2021. április 16.
//
Csongor névnap

4000 négyzetméteres csarnokkal bővült a Valeo-Siemens épülete

2021. március 2. 14:09
Az 1000 főt foglalkoztató vállalat hosszútávon tervez Veszprémmel.

Kedd délelőtt adták át a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. új üzemrészét a Videoton Ipari Parkban. A 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel a vállalat immár 22 000 négyzetméteren gyárthat alkatrészeket napjaink piacvezető elektromos járműveihez.

 A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméterrel növelte üzemcsarnokát. A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméterrel növelte üzemcsarnokát.

Sebők Balázs ügyvezető igazgató a szalagátvágás előtt felidézte, a kezdetekben 80 fővel, a Valeo veszprémi gyárának telephelyén tevékenykedtek elektromos és hibrid járművek számára fedélzeti töltők gyártásának indításával. 2018 augusztusában megnyitották a Videoton Ipari Park területén első gyártő üzemüket, ahol azóta is folyamatos építkezés zajlik.

„A mai napig közel 18 000 négyzetméteren gyártottuk piacvezető termékeinket német, svéd, amerikai, kínai és angol járműgyártó vállalatok számára. A mostani 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel az immár közel 1000 főt foglalkoztató vállalatunk újabb mérföldkőhöz érkezett” -mondta.

Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kiemelte, köszönettel tartoznak Veszprém városának, a Pannon Egyetemnek és a Szakképző Centrumnak, hiszen dinamizmusuk folyamatosan támogatja vállalatuk gyarapodását.

Hangsúlyozta,

a Valeo-Siemens cégcsoportnak a jövőben is komoly tervei vannak Veszprémmel.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében a város és a vállalat kapcsolatáról beszélt: ahhoz, hogy teljesüljön Veszprém azon víziója, hogy 2030-ra Európa legélhetőbb városai közé kerüljön, elengedhetetlen a Valeo-Siemenshez hasonló cégek erősödése. „Kulcsfontosságú, hogy egy ilyen cég egy ekkora léptékű beruházással csak akkor tud sikeres lenni, ha ehhez az alapokat is biztosítani tudjuk. A város és a cég közösen gondolkozik a jövőről, így a kettő egymást erősíti” -fogalmazott.

Porga Gyula polgármester.Porga Gyula polgármester.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hangsúlyozta, dicséretes, hogy a jelenlegi pandémia okozta gazdasági válságból a cég fejlesztéssel kíván előre lépni. "A Valeo-Siemens sikeresen tudta kihasználni a kormánydöntéseket és támogatásokat, amellyel a helyi munkaerőt és beszállítókat támogatja." (A cég tavaly 597 millió forint értékben fektetett be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kapott- a szerk.)

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője.Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője.

A Videoton Ipari Park vezérigazgatója, Sinkó Ottó a csarnokbővítéssel kapcsolatban elmondta, a beruházás gazdasági jelentősége beláthatatlan és potenciálja óriási, hiszen „az itt dolgozó 1000 ember munkája hatalmas lökést tud adni magyar GDP-nek." A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy csarnokbővítést mindvégig példaértékű, hatékony, gyors és rugalmas összefogás jellemezte a vállalat, a város, a kormányhivatal, és a hatóságok részéről.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Letették a Veszprémi Iparos Park alapkövét
Letették a Veszprémi Iparos Park alapkövét
A mintaprojektnek is beillő közel 9 milliárd forintos beruházással a szakképzésben tanuló fiatal generációk XXI. századi ipari körülmények között tanulhatnak helyi vállalkozók közreműködésével.
Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár
Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár
2021. július 1-jén az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad. A Magyar Posta automatikus vámeljárással készül a jogszabályi változásra.
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
A szakképzési centrumok megjelenésével új irányt vett a hazai munkaerőpiac is. A hiányszakmákban kezd ismét megjelenni a szakképzett munkaerő, erre pedig a fizetések is reagáltak. Több esetben már egy szakképzett ember bére felveszi a versenyt a diplomáséval.
A Pannon Egyetem kutatási eredményeiből születik meg a bioüzemanyag
A Pannon Egyetem kutatási eredményeiből születik meg a bioüzemanyag
Bioüzemanyag-termelést indított el a százhalombattai Dunai Finomítóban a Mol, az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot. A MOL és a Pannon Egyetem által kifejlesztett co-processing eljárás Környezetvédelmi Innovációs Díjban részesült a 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjpályázaton.
A tavalyinál több édesség fogy idén húsvétkor
A tavalyinál több édesség fogy idén húsvétkor
A tavalyi 822 tonnánál néhány százalékkal több, mintegy 850 tonnás húsvéti szezonális édesség értékesítésére számítanak idén az előzetes adatok alapján az édességgyártók, és az árbevétel 3-4 százalékos emelkedésére - mondta Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (Hunbisco) elnöke online kerekasztal-beszélgetésen kedden.