Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letartóztatásban marad a balatonfüredi késelő

2021. február 19. 11:58 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 35 éves balatonfüredi férfinek, akivel szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt folyik a büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és az idős sértett korábbról ismerik egymást, mivel a gyanúsított édesapja és a sértett munkatársak voltak.

2021. február 13-án a gyanúsított gyógyszertől és alkoholtól befolyásolt állapotban megjelent a sértett balatonfüredi családi házánál azért, hogy hulladékvasat kérjen tőle. A sértett közölte a gyanúsítottal, hogy nézzen körül az udvaron és elviheti a maradék vasat. Ezt követően a gyanúsított a ház bejárati ajtaján bekopogott az idős sértetthez és kért egy pohár vizet.

A sértett a pohár vizet odaadta a gyanúsítottnak, majd a gyanúsított benyomta az ajtót, amelytől a sértett térdre esett. A gyanúsított mindenféle felszólítás, megjegyzés nélkül a nála lévő kenyérvágó késsel a sértett felé szúrt. A sértett fogta a bejárati ajtót, ezért a gyanúsított a kezén is megszúrta a sértettet, aki térden állva próbált a kezeivel védekezni, miközben a gyanúsított többször megszúrta a hátán. A sértett segítségért kiabált, amit meghallott a szintén a házban tartózkodó lánya, aki a segítségére sietett. A gyanúsított ezután a kést előre tartva a sértett lánya felé fordult, és a mellkasa irányába szúrt, de csak a kés hegyével érte el őt. A sértett lánya elhajolt, azonban a gyanúsított tovább folytatta a támadást, többször megszúrta őt, szúrásai többsége a hátát érte. A sértett lánya édesanyja járóbotját felkapta és megütötte a gyanúsítottat a fején, majd kimenekült a házból. Ezt követően a gyanúsított elmenekült a helyszínről.

A gyanúsított szándéka arra irányult, hogy a sértetteknek súlyos sérüléseket okozzon, ebben csak a sértettek védekezése, illetve vastag öltözékük akadályozta meg.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés végleges.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.