2021. április 16.
//
Csongor névnap

Süle Zsoltnak szurkolhatunk A Dal 2021-ben szombat este

2021. február 20. 5:00
Ahogy azt már korábban megírtuk, Süle Zsolt ismét bejutott a dalválasztó show-ba: a több mint 400 produkcióból negyvenen kerülhettek az élő adásba, köztük van tehát Süle Zsolt Befúj című dala is, mellyel február huszadikán 19.35-től méretteti meg magát a Duna Televízióban.

Süle Zsolt, veszprémi zenész 2018-ban már bizonyított a műsorban, akkor Zöld a május című dalával jutott el egészen a döntőig. Idén Befúj című dalával sikerült a legjobb negyvenbe kerülnie. A dalról a zenész elmondta, ez is hiteles és önazonos, ugyanakkor frissebb, könnyedebb, mint a Zöld a május. A dal egy éjszakai szellőztetésről szól, hiszen az elmúlt időszak – ahogy Zsolti fogalmazott – óriási lelki és fizikai terhet rótt az emberekre. El kell tehát a szellőztetés, nem csupán átvitt értelemben.

Február huszadikán tehát este 19.35-től a Duna Televízón szurkolhatunk Süle Zsoltnak A Dal 2021-ben, ahonnan négy előadó a zsűri pontozása alapján jut tovább, egy produkciót pedig a közönség a szavazataival segít az elődöntőbe.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. idén is a nézőkkel közösen keresi Magyarország slágerét, amelyet 2021-ben egy ország dúdol majd. A műsor újdonsága, hogy nemcsak a végső győztes, hanem mind a döntőbe jutó mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A Duna Televízió a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni a műsorral. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

Kép: Baumann BélaKép: Baumann Béla

A Dal 2021 nyertese amellett, hogy pénzjutalomban részesül, lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap, valamint a Petőfi Zenei Díj „Év Dala” elismerését is megkapja. A tizedik alkalommal látható dalválasztó show-ban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak majd: „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” díjakat. A versenybe jutott dalok mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is, és elnyerheti „A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címet.

Szabó Eszter

További cikkek

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken.
Elmondani az elmondhatatlant
Elmondani az elmondhatatlant
A mai napig vita tárgyát képezi, lehet-e hiteles alkotást készíteni olyan sokkoló témákról, mint a holokauszt. Az elmúlt évek többszörösen díjazott filmalkotásai arra engednek következtetni, lehet, sőt, érdemes több megközelítést alkalmazni. A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja apropóján ajánlunk öt hazai filmet.
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.
14 bámulatosan szép könyvtár
14 bámulatosan szép könyvtár
Talán nem nekik jut a legnagyobb megbecsülés a munkaerőpiacon, de ők dolgozhatnak az egyik legszebb környezetben. A könyvtárosok világnapján 14 lenyűgöző könyvtárt mutatunk a világból.
Kancsók, szekrény és óra a Sédben
Kancsók, szekrény és óra a Sédben
Megjelent a Séd folyóirat idei második száma.