Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Laptopokkal támogatja a Rotary Club a rászorulók távoktatását

2021. február 16. 11:06
A Rotary Club Balatonfüred – Veszprém a héten 5 nehéz helyzetben lévő gyermeknek adott át laptopokat a digitális oktatásban való részvétel támogatására. A klub még tavaly ősszel indította el Suli Laptop programját, aminek a koncepciója, hogy a versenyszférában már nem használt, de egyébként jól működő laptopokat a klub befogadja, azt az egyik klubtag informatikai cége felújítja, majd pályázat útján a leginkább rászoruló gyermekeknek adja.

Az ezzel kapcsolatos megkeresést számos cégnek küldte el az egyesület, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. reagált a leggyorsabban pozitívan, így tőlük származik a most átadott öt készülék. A laptopokat a Valeo kollégái újratelepítették, és még decemberben átadták a klubnak, ezt követően a Silver Frog Informatikában újították fel az átadás előtt.

Az eszközöket megkapó gyermekek kiválasztása pályázat útján történt. A Rotary Club a tankerületeken és a Szakképzési Centrumon keresztül szólította meg az iskolák pedagógusait, hogy a szerintük leginkább rászoruló gyermekekről elektronikusan nyújtsanak be pályázatot. Csatolni kellett a gyermek saját motivációs levelét is. Összesen közel 200 pályázat érkezett, amelyet a klub tagjai szociális helyzet, tanulmányi eredmény, iskolán kívüli aktivitás alapján raktak sorba. „Embert próbáló feladat volt ennyi nehéz sorsot végigolvasni és sorrendbe állítani, mind az öten értékelők gondoltuk, hogy legalább 50 laptopnak van helye, de most már tudjuk, hogy többnek is”- mondta Hartmann Péter az egyesület elnöke.

Az átadásokra az iskolák környékén került sor, a pedagógusok és a szülők részvételével. Az 5 gyermek között van nagycsaládos, beteg, de olyan is, aki országos helyezéseket ér el versenyeken miközben hajnalban az állatokat eteti a család megélhetését támogatva. Abban egyeznek, hogy mind az öten jó tanulók és példaképeik közösségüknek.

Bár a COVID19 és a távoktatás erős aktualitást ad a kezdeményezésnek, de azt gondoljuk, hogy hosszútávon is van létjogosultság a programnak. A pandémia elmúlik, de akkor is lesz számos nehéz helyzetben lévő család. Talán pont egy laptopon múlik, hogy egy tehetséges és fejlődni, tanulni akaró gyermek kitörjön és az ő családja már ne legyen nehéz helyzetű. Egy folyamatos több éves programban gondolkodunk – mondta Pató Sándor klubelnök.

Hiszünk ebben a programban, hiszen a nagyvállalatoknál 3-4 évente cserélnek gépparkot, amelyek kis ráfordítással még 3-4 évig jól használható számítógépek lesznek. Az pont egy gimnázium vagy középiskola hossza. Nem múlhat egy kis szervezésen, hogy valaki ki tud törni a nehéz helyzetből vagy sem, ezért továbbra is nagyon várjuk a felajánlott laptopokat, és köszönjük a Valeo-nak, hogy elsőként csatlakozott a programhoz – mondta el Molnár Szabolcs a program koordinátora.

A Rotary Club Balatonfüred várja azon cégek jelentkezését, akik használt laptopadománnyal a programban részt vennének a rotarybalaton@gmail.com címen, vagy személyesen bármelyik klubtagnál.

vehir.hu
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Egyszülős családokat támogattak Egyszülős családokat támogattak Tíz szülő vehetett át ajándékcsomagot kedden az Arénában az Egyszülős Központ jóvoltából. 2023. december 20. 14:36 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. 2023. november 29. 11:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.