Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letartóztatásban marad a veszprémi porcelán életfa megrongálásával gyanúsított férfi

2021. február 11. 11:04 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Ügyészi indítványra meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint tavaly nyáron megrongálta Veszprém egyik körforgalmát díszítő herendi porcelánszobrot.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű 21 éves férfi 2020. augusztus 12-én, hajnalban, kővel többször megdobta a belvárosi körforgalomban álló porcelánból készült életfa szobor lámpáit, melyekből többet össze is tört. Tette után elfutott a helyszínről, majd 50 perccel később visszament és újra megdobálta a lámpákat. A szobrot gyártó porcelánmanufaktúrának okozott rongálási kár meghaladja a másfél millió forintot.

A férfi három nappal korábban is követett el hasonló cselekményt, amikor a Székesfehérvári Törvényszék ablakait kövekkel és üvegpalackkal dobálta, melynek következtében az ablaktáblák betörtek. Az okozott kár ez esetben közel 58 000 forint volt.

A férfit az életfa megrongálása után őrizetbe vették, majd a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását. A két ügy időközben egyesítésre került, és miután a nyomozás még folyamatban van, a szökés és bűnismétlés veszélye pedig változatlanul fennáll, az ügyészség a férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést 2021. április 14-ig meghosszabbította.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.