Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok

2021. január 30. 13:46
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A beruházás első ütemében nagyságrendileg egymilliárd forint értékben, TAO-s támogatásból felépült a jégcsarnok, beszerezték és beüzemelték a gépészeti elemeket, kialakították az ideiglenes szociális helyiségeket, öltözőket. A csarnoképületben 56x26 méteres, szabványos jégpálya található, amit alapvetően az utánpótlás jégkorongozók használnak, de – mint azt Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője elmagyarázta – felnőtt jégkorongmérkőzések befogadására is alkalmas, akár nemzetközi szinten is. 

Jelenleg négy korosztályban összesen százhúsz fiatal tartozik az egyesület szárnyai alá. A tervek között szerepel, hogy a következő szezonban már felnőtt csapatot is indítanak az országos bajnokság valamelyik alacsonyabb osztályában, és egy női csapat indítását is tervezik. 

A koronavírus miatti korlátozások következtében egyelőre csak az igazolt játékosok gyakorolhatnak a pályán, de a veszélyhelyzet feloldását követően amatőr csapatoknak is lehetőségük lesz kibérelni a jégfelületet, illetve kijelölnek majd olyan időszakokat, amikor belépőjegy váltásával egyénileg is lehet korcsolyázni. A szezon a tervek szerint kilenc hónapon át, szeptembertől áprilisig tart majd, a nyári hónapokban karbantartást végeznek, száraz edzéseket tartanak, illetve egy speciális burkolat lefektetésével görkorcsolyás hokiedzéseket is tudnak tartani. 

Az alapítvány nem ül a babérjain: az év második felében szeretnék megkezdeni a második ütem kivitelezését is, amiben két darab kétszintes épületet húznának fel a csarnok mellett. Az egyikben a szociális blokkok: öltözők, zuhanyzók végleges helye lenne, míg a másikban száraz edzések megtartására, kondicionálásra alkalmas tereket és szertárt alakítanának ki. A második ütemben megvalósuló fejlesztések költsége nagyságrendileg az első ütemmel lesz azonos.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.