Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zsarolás a börtön falai között

2021. január 29. 15:04 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a büntetésvégrehajtási intézetben félelemben tartotta cellatársait.

A vád szerint a már több éve fogvatartott, jogerős büntetését töltő, többszörös visszaeső férfi cellájába 2019 decemberében két új elítélt, apa és fia került. A férfi hamarosan megtudta, hogy új cellatársai jómódúak, ezért elhatározta, fenyegetéssel szerez tőlük pénzt.

Hatszemközti beszélgetésük során közölte velük, hogy hamarosan szabadul, ezért autóra és pénzre van szüksége. Felhívta a két másik fogvatartott figyelmét, hogy ő a „szintfelelős”, így ő felel azért, hogy ne legyen probléma, majd megfenyegette a két férfit, amennyiben nem fizetnek neki három millió forint védelmi pénzt, úgy életük, testi épségük veszélybe kerülhet, illetve olyan fegyelmi eljárásokat provokál velük szemben, amely miatt későbbi kedvezményeiket elveszíthetik.

A két megfenyegetett férfi elhitte, hogy amennyiben nem fizetnek, bántódásuk eshet és kedvezményeik elvesztésétől is tartottak, ezért a követelt összeget lealkudták, végül egy családtagjukkal 229 500 forintot utaltattak át a „nehézfiú” számlájára, illetve kétszer öt-ötezer forinttal feltöltötték a telefonját.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak, és a bűncselekménnyel szerzett összegre nézve vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.