Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul az Aprófalvi bölcsőde, az Ördögárok utcai orvosi rendelőt már újítják

2021. január 29. 11:42
Brányi Mária alpolgármester számolt be két Veszprémben zajló fejlesztés állapotáról.

Csütörtök délelőtt több fejlesztési témáról – köztük a Vásárcsarnokéról – tartott sajtótájékoztatót Brányi Mária alpolgármester a Városházán. A piacot érintő hasznosítási tervekről egy külön cikkben számoltunk be, ezt IDE kattintva olvashatja.

Az alpolgármester ezen a sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy Veszprém az előző uniós fejlesztési ciklusban (2014-2020) 11,4 millárd forint TOP-os támogatási kerettel rendelkezett, ez az összeg részben a hazai támogatásoknak  köszönhetően azonban 14,8 milliárd forintra nőtt. Elhangzott, az önkormányzat az uniós források átcsoportosításáról is döntött, melyre a kivitelezői árak drágulása miatt volt szükség.

Brányi Mária a TOP-os programokról szólva az Ördögárok utcai orvosi rendelő és az Aprófalvi bölcsőde állapotáról is beszámolt.

A rendelőfelújítások következő állomása a Vilonyai úton lesz

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az Ördögárok utcai orvosi rendelőt érintő fejlesztésnél befejeződtek a bontási munkálatok, jelenleg gépészeti beavatkozások és vízszigetelési munkák zajlanak. A héten az aljzatszigetelést követően az aljzatbetonozás is megtörténik az összesen 77 millió forintból megvalósuló projektnél. Az alpolgármester szerint a rekonstrukció a tervek szerint halad, és illeszkedik az elmúlt években zajló veszprémi orvosi rendelők megújítási sorozatába.

Az ördögárok utcai rendelőnél már zajlanak a munkálatok, a tervek szerint áprilisban át is adhatják az épületet.Az ördögárok utcai rendelőnél már zajlanak a munkálatok, a tervek szerint áprilisban át is adhatják az épületet.

Brányi Mária emlékeztetett, a városban az elmúlt években felújították a Kabay utcai orvosi rendelőt, majd a gyulafirátótit, ezt követően pedig Kádártán és a Jutasi úton építették újjá az orvosok munkahelyét. Az Ördögárok utcai rendelő után az elképzelések szerint a Vilonyai utcai gyermekorvosi rendelő rekonstrukciója zárja a munkasort.

Ismét fejlesztik az Aprófalvi bölcsődét

Az 1982-ben épült, Cholnoky lakótelepen található intézményben legutóbb 2016-ban zajlottak nagyobb munkálatok. Akkor csoportszobákkal bővítették a bölcsődét, és már ebben az évben elhangzott, hogy a következő lépés az energetikai megújítás lesz. Ennek kivitelezési munkálatai még nem kezdődtek el, de a közbeszerzési eljárás során már kiválasztották a kivitelezőt tájékoztatott az alpolgármester. A bölcsődét 270 millió forintból  korszerűsítik.

Az Aprófalvi bölcsődénél hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.Az Aprófalvi bölcsődénél hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

A projekt leírása szerint a külső oldali hőszigetelés mellett cserélik a külső nyílászárókat, szigetelik a lapostetőt, korszerűsítik a fűtést, naperőművet építenek, és elektromos üzeműre cserélik a konyhát. A számítások szerint az energetikai korszerűsítéssel az épület jelentősen csökkentheti üzemeltetési költségeit.

Brányi Mária szerint a bölcsőde megújítása az egyik legfontosabb projektje Veszprémnek. Ennek kapcsán megjegyezte, a Cserhát lakótelepen található Módszertani bölcsőde felújítása jelenleg is zajlik.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. 2024. április 25. 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.