Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csalással szerezte, hamar elvesztette csiszológépét

2021. január 28. 14:00 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2020. június elején az egyik veszprémi áruházban a megszerezni kívánt árut a dobozából kivette, majd egy olcsóbb termék dobozába helyezte, és így a pénztárnál csak a valós ár töredékét fizette ki.

A vád szerint a férfi márkás csiszológéphez szeretett volna hozzájutni, amelynek azonban sokallotta az árát.  Ezért egy, az üzletben talált fogóval levágta a csiszológépre helyezett áruvédelmi eszközt, majd a közel 50 000 forintos terméket egy szerényebb kategóriájú termék dobozába lehelyezte, a dobozból kivett olcsóbb árut pedig visszatette a polcra.

Ezek után a pénztárnál az olcsóbb termék dobozán lévő 11 998 forintos vételár került a pénztárgépbe, melyet az elkövető kifizetett, majd a dobozba rejtett drágább áruval együtt távozott az áruházból. A csalárd módon szerzett gépnek azonban nem sokáig örülhetett, mert az pár órás használat után meghibásodott.

A kamerafelvételek, illetve az elkövető által használt bankkártya adatai alapján a nyomozást végző Veszprémi Rendőrkapitányság a vádlott nyomára bukkant, a csiszológépet is sikerült tőle lefoglalni, ám állapota miatt azt már újraértékesíteni nem lehetett.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.