Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csak kitalálta, hogy kirabolták

2021. január 22. 10:37 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy olasz férfi ellen, aki rablás miatt tett bejelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, ám utóbb kiderült, hogy a súlyos bűntényt csak kitalálta.

A vád szerint a férfi október 6-án délután azzal jelent meg a Veszprémi Rendőrkapitányságon, hogy egy ismeretlen mellékúton személygépkocsival elé vágtak, majd az autóból kiugró, fekete maszkot és fekete szemüveget viselő két férfi fegyverrel kiszállásra kényszerítette, járművét pedig a benne lévő közel százmillió forintos ruhaszállítmánnyal együtt elvitték.

(illusztráció)(illusztráció)

A nyomozó hatóság rablás miatt azonnal nyomozást rendelt el, melynek során a férfi a tanúvallomásában megismételte korábbi nyilatkozatát, a rendőrök azonban a mobiltelefonjából kinyert és egyéb adatok elemzése révén rövidesen megállapították, hogy az általa elmondottak nem fedik a valóságot. A vádirat szerint a férfi a vallomásának megfelelően valóban elindult Vecsésről a ruházati cikkeket szállító kistehergépkocsival, azonban azzal egyenesen Székesfehérvárra hajtott, majd a járművet ott minden kényszer nélkül leállította, gyalogosan a belvárosba ment és kényelmesen megebédelt. Ezután autóbusszal Veszprémbe utazott, ahol egyenesen a rendőrkapitányságot kereste fel, gépkocsija pedig még aznap este a leállításának helyszínén sértetlenül, üres raktérrel előkerült.

A Veszprémi Rendőrkapitányság 14 rendőre dolgozott a férfi által kitalált „rablás” felgöngyölítésén, amely azután visszájára fordult, és a férfi ellen indult büntetőeljárás, melynek során őrizetbe vették, majd hamis bejelentése és a közel százmilliós áru elsikkasztásának megalapozott gyanúja miatt a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A továbbra is letartóztatásban lévő férfi ellen most a Veszprémi Járási Ügyészség a hatóság félrevezetése miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróságon, míg a sikkasztás bűntette miatti eljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tovább folytatódik. Az ügyészség a vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróság felé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.