2021. március 3.
//
Kornélia névnap

Szombaton visszatérünk a télbe

2021. január 22. 9:38
vmeteo

Pénteken gyakran változik felettünk a felhőzet, csapadék nem lesz. Élénk délnyugati szél szállítja az enyhe levegőt, délután 12°C, este 9°C várható - írja a Vmeteo.

Szombaton a nap első felében fokozatosan vastagodó melegfronti felhőzet érkezik, ebből már kisebb eső is lehet napközben. Mérsékelt, élénk délkeleti szél fúj délutánig, mely estére északnyugatira fordul, de gyenge marad. Ekkortól a csapadék záporos jelleget ölt.
Szombat reggel 8°C, délután 10°C, este már csak 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja lesz felettünk, eleinte zápor, délutántól havas eső várható, a Bakonyban havazhat is, de Veszprémben előfordulhat havazás, ezt majd az éppen aktuális légrétegzettség határozza meg. Napközben nem emelkedik a hőmérséklet 3°C fölé, melyet a csapadék tovább csökkenthet.

Hétfőtől szerdáig szeles idő ígérkezik felhőátvonulásokkal, a gyenge reggeli fagyokat követően délutánonként is csak 2-3°C várható.

Csütörtökön újabb újabb változás érkezhet, átmeneti ködös időszak után pénteken havazás, szombaton enyhüléssel eső lehet, a hét legvégére pedig a mostanihoz hasonló, szeles, enyhe időjárás jöhet.

vehir.hu