Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Újabb veszprémi cég beruházását támogatja a kormány

2021. január 18. 18:11 // Forrás: mti
Újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat – köztük a veszprémi Beurer – döntött további magyarországi beruházás mellett - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A három cég összesen 4 milliárd forint értékű beruházásához a magyar kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít, ezáltal összességében 1770 munkahelyet védenek meg. 

A Beurer cég a magyarországi termelésének 99 százalékát külpiacon értékesíti, így újabb beruházásuk a magyar export növekedését hozza magával. 

Soós Csaba, a Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója (fotó: Domján Attila / vehir.hu archív)Soós Csaba, a Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója (fotó: Domján Attila / vehir.hu archív)

Szijjártó elmondta: a magyar-német gazdasági együttműködés a nehéz időszakban is szorosabbá vált. A Magyarországon működő német vállalatok nemcsak fenntartják itteni működésüket, hanem újabb beruházásokat hoznak ide. Továbbra is a német tulajdoban lévő vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, és a német vállalatok Magyarországba vetett hite nem ingott meg a nehéz időszakban sem. Bizonyíték erre, hogy a magyar tulajdonú vállalatok után a német cégek vették leginkább igénybe a magyar kormány nehéz helyzetre hozott beruházástámogatási rendszerét.

A sajtótájékoztatón Soós Csaba, a veszprémi Beurer-Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy beruházásuk révén újabb termékekkel bővítik az orvosieszköz-kínálatot.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.