Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

1 513 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 111 beteg

2021. január 15. 9:39 // Forrás: koronainfo

1 513 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 349 149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 177 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 225 021 fő, az aktív fertőzöttek száma 112 951 főre csökkent. 4 600 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen. Csütörtökök estig összesen már 105 728 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint  idősotthonban lakók és dolgozók. 

Veszprém megyében csütörtökön 60 új fertőzöttet regisztráltak, így a járvány kezdete óta már 14178 fő tesztje lett pozitív.

Kapcsolódó cikk
A cél, hogy minél több embert, minél gyorsabban beoltsanak
Veszprém megyében is zajlik a kormány oltási tervének végrehajtása. Az egészségügyi dolgozók mellett múlt héten a szociális szférában dolgozók és az idősotthonok lakóinak oltása is megkezdődött, ami ezen a hétvégén is folytatódik. Takács Szabolcs kormánymegbízott részletes tájékoztatást adott a menetrendről.

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel  51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.  Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.