Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Védőnői körzetek átalakítása

2021. január 12. 14:27

A hatályos rendelet felülvizsgálata vált szükségessé a védőnői körzetek tekintetében, aminek szükségességére az országos tisztifőorvos a legutóbbi rendelet módosításhoz kiadott véleményében hívta fel a figyelmet.

A védőnői körzetek teljeskörűen áttekintésre és felülvizsgálatra kerültek a Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetőjének javaslata alapján. A felülvizsgálat célja volt, hogy a legoptimálisabb finanszírozás mellett a hatékony, minőségi ellátás szempontjainak figyelembe vételével közel azonos ellátotti létszámmal alakuljanak ki a körzetek. Így a körzetek finanszírozásának értéke
előnyösebb az önkormányzat számára és a munkateher is kiegyenlítettebbé válik a körzeteket ellátó védőnők között.

A csökkenő gyermek-létszám miatt és a 13. körzetből nyugdíjba vonuló védőnőre tekintettel egy körzet megszűnt és az oda tartozó területek a megmaradó körzetek között elosztásra kerültek. A Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény vezetője egyeztetett a védőnőkkel, akik írásban is hozzájárultak a körzetek módosításához. A járási vezető védőnő és az országos tiszti főorvos a tervezett módosításokkal egyetértett.

A TÁBLÁZAT IDE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.