Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Alig rejtette el, egy régészeti feltárásnál máris megtalálták a vádlott fegyvereit

2021. január 12. 10:37 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 73 éves férfival szemben, akinek a veszprémi használtcikk piacon vásárolt, majd a 8-as főút közelében elásott pisztolyát és golyós vadászpuskáját 2020 nyarán találták meg egy régészeti feltárás során.

A vád szerint a lőfegyverek vásárlására és tartására engedéllyel nem rendelkező elkövető előbb 2020 elején egy, a második világháborúban rendszeresített hadipisztolyt, majd 2020 tavaszán több részletben egy golyós vadászpuskát vásárolt ismeretlen személytől.

A vádlott a pisztolyt és a vadászpuskát előbb a lakóhelyén rejtegette, majd 2020 júniusában takaróba és nejlonba csomagolva a Veszprém-Kádárta melletti erdős részen elásta.

A föld alá rejtett fegyvereket azonban 2020. június 24-én a 8-as főút felújítása miatti régészeti feltárás során a muzeológusokat szabadidejében önkéntesként segítő rendőr megtalálta, és bejelentést tett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben a Veszprémi Járásbíróságnak, egyben indítványozta a fegyverek elkobzását, valamint azt, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze az eljárás során felmerült, közel 640 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére. 

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.